Bunica lui Barbie a venit la Bucureşti (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Porcelain Doll“, din 1892, poate fi admirată în cadrul expoziţiei „50 de ani Barbie şi Lego“. Curioşii pot urmări până pe 6 iunie, la Zona Arena, pe Bulevardul Barbu Văcărescu 164D, evoluţia păpuşii Barbie de-a lungul unei jumătăţi de veac şi construcţii Lego gigant.

Barbie la plajă, Barbie actriţă sau Barbie pe motocicletă sunt câteva dintre ipostazele în care o veţi vedea pe celebra păpuşă americană.

Click pentru galeria foto

Mai mult de 1.000 de exponate originale, un cinematograf, un loc de joacă, concursuri şi tombole îi vor încânta pe copiii de toate vârstele în cadrul expoziţiei de la Bucureşti. „Cea mai veche păpuşă este aşezată la intrare. A fost fabricată în 1892 şi este din porţelan“, a spus Raluca Tudan, reprezentant Fun Time Production, organizatorul expoziţiei. La Zone Arena, copiii vor avea spaţiu de joacă dedicat lor, unde vor monta piese lego, dar şi un cinematograf, unde vor rula filme cu celebra păpuşă. 

image

O viaţă plină de strălucire

Fetiţele au posibilitatea de a face o excursie în timp împreună cu binecunoscuta Barbie de-a lungul ultimelor cinci decenii: de la anii 50’, cu influenţele lui Elvis, se continuă la perioada Flower Power, ABBA şi Bee Gees, febra aerobicului şi a tenisului din perioada anilor 80’, până în prezent. Cel mai cunoscut manechin de plastic în miniatură poartă la Bucureşti rochii spectaculoase, copii ale ţinutelor actriţelor Marilyn Monroe, Audrey Hepburn şi Grace Kelly. O veţi vedea pe Barbie Scarlett O’Hara din filmul „Pe aripile vântului“ şi veţi admira rochia de seară a păpuşii pentru balul Operei din Viena. În cele mai multe ipostaze, Barbie este însoţită de Ken, inspirat din înfăţişarea şi îmbrăcămintea starurilor Frank Sinatra şi Rex Harrison.



Fiecare cutie cu păpuşi din expoziţie este însoţită de istoria epocii respective, aşa că veţi afla multe lucruri noi despre păpuşa devenită mit. „La începutul secolului 21, Barbie îşi arată latura motociclete - rock’n’roll în seria 18 Harley Davidson, îmbrăcată în ţinute Harley originale“, scrie pe unul dintre afişe.

Ferrari din piese Lego

În expoziţia de la Zone Arena, băieţii vor fi încântaţi de impresionantele construcţii Lego realizate din zeci de mii de piese, precum un oraş în miniatură, un Ferrari şi Statuia Libertăţii din New York. Pe pereţi au fost construiţi din piese lego Omul Păianjen, dar şi Yoda din „Războiul Stelelor“.

„Pentru vizitatorii mai tineri am creat locul de joacă cu multe păpuşi Barbie şi piese Lego, am amenajat un cinematograf, unde copiii vor putea urmări desene animate alături de personalul nostru calificat“, spune Raluca Tudan.

De la prima ediţie din München, în octombrie 2004, Expoziţia Barbie şi Lego a depăşit toate recordurile de audienţă. Până în prezent aceasta a călătorit pe aproape jumătate din suprafaţa globului, în oraşe precum Lisabona, Atena, Salonic, Viena, Budapesta, Bratislava, Varşovia, München, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart, Leipzig şi Mallorca.

Expoziţia poate fi vizitată între orele 11.00 şi 20.30, iar biletele pot fi achiziţionate de la casele ghişeele din Zone ARENA. În timpul săptămânii, biletul costă 15 lei, în zilele de weekend – 20 de lei, iar pentru grupuri de peste 10 persoane biletul este 10 lei.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite