Bunătăţi secuieşti, în mijlocul Capitalei. Prima expoziţie de produse secuieşti are loc în weekend la Institutul Maghiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă şi duminică, în curtea Institutului Maghiar din Bucureşti va avea loc o expoziţia gastro-culturală „Ozosep“, la care vor fi prezenţi zeci de producători din Harghita. Bucureştenii vor putea degusta bucate secuieşti şi cumpăra produse de artizanat. Expoziţia cu vânzare este organizată pentru prima dată în Bucureşti.

Supă de gulaş, brânzeturi, produse din carne, păstrăv, miere, pâine de casă, kürtőskalács, pălincă, siropuri naturale, dulceţuri, prăjituri, ciocolată de casă sunt doar câteva dintre delicatesele secuieşti pe care producătorii din Harghita le aduc în acest weekend la evenimentul gastro-cultural „Ozosep“, organizat la Institutul Maghiar din Capitală.

Delicatese şi produse de artizanat

Astfel, sâmbătă şi duminică, între orele 9.00 şi 17.00, vizitatorii vor putea descoperi în curtea din spatele Institutului Maghiar din Bucureşti (strada Gina Patrichi nr 8) savoarea delicateselor pregătite după reţetele moştenite de la bunici, precum şi o largă varietate de cosmetice naturale, jucării din lemn şi alte dichisuri. De asemenea, vizitatorii vor avea posibilitatea de a se înfrupta dintr-o supă de gulaş preparată pe loc, după reţeta tradiţională secuiască. În weekend, vor fi prezenţi la expoziţia cu vânzare din Capitală 24 de producători din judeţul Harghita, care vor aduce nu doar delicatese secuieşti, cu şi produse de artizanat şi îmbrăcăminte tradiţională secuiască.

Prima expoziţie din Capitală dedicată produselor tradiţionale secuieşti este organizată de Camera Agricolă a Judeţului Harghita împreună cu Asociaţia Economiştilor Maghiari din România, Filiala Bucureşti. Organizatorii spun că dacă această primă ediţie va avea succes, expoziţia va avea loc în fiecare lună. „Dacă evenimentul va avea succes în rândul bucureştenilor, vom organiza, din luna decembrie, câte o astfel de expoziţie în fiecare lună“, a declarat Kovacs Tibor, reprezentant al organizatorilor.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite