Bucureştiul, pe locul trei în topul oraşelor europene accesibile pentru turiştii cu buget redus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turisti israelieni pe aeroportul Fiumicino din Roma

Bucureştiul ocupă locul trei în topul celor mai accesibile şi prietenoase oraşe europene pentru cei care aleg să călătorească cu rucsacul în spinare (backpacking). Acest gen de excursii este foarte popular în rândul tinerilor pentru că le oferă libertate totală şi sunt considerabil mai ieftine decât cele convenţionale, oferite de agenţiile de turism.

Portalul Numbeo.com centralizează date din toată lumea, privitoare la costul de trai, sau costurile de călătorie şi realizează anual un top al celor mai accesibile oraşe din acest punct de vedere. Clasamentul se stabileşte în funcţie de un set de cheltuieli pe care un turist cu buget mediu sau mic trebuie să le suporte în timpul unei excursii cu rucsacul în spate, într-o ţară străină.

Clasamentul întocmit de cei de la Numbeo.com este stabilit prin raportarea la preţurile din oraşul New York,  oraş care reprezintă 100% în topul respectiv, fiind considerat cel mai scump din lume.

Concret, calcularea indicelui de cost al călătoriei backpacking ţine cont de preţurile din oraşele vizate, în comparaţie cu aceleaşi preţuri în New York. Preţurile luate în considerare sunt:

  • Costul minim al unei nopţi la un hotel de o stea sau două
  •   - masă la MacDonalds sau un fast-food similar
  •   - masă la un restaurant ieftin
  •   - sticlă de Coca-Cola sau Pepsi
  •   - sticlă de apă
  •   - bere
  •   - Patru bilete de o călătorie cu mijloacele de transport public

Analiza acestor factori relevă faptul că Bucureştiul se situează pe locul 3 în topul oraşelor europene „prietenoase” cu buzunarul călătorilor cu buget redus, înaintea Kiev-ului sau a Budapestei.

Topul celor mai ieftine 10 destinaţii de backpacking din Europa.

1. Cracovia
2. Sofia
3. Bucureşti
4. Varşovia
5. Belgrad
6. Kiev
7. Wroclaw
8. Minsk
9. Budapesta
10. St. Petersburg

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite