Bucureștiul ar putea avea o linie doar cu autobuze supraetajate. Pe ce traseu vor circula

0
Publicat:

STB Bucureşti vrea să înfiinţeze o linie de transport turistic cu autobuze supraetajate care să circule de la Piaţa Presei la Piaţa Unirii. Proiectul se află pe ordinea ședinței de Consiliu General, de luni, 29 mai.

O linie doar cu autobuze supraetajate ar putea funcționa în Capitală FOTO Arhivă Adevărul
O linie doar cu autobuze supraetajate ar putea funcționa în Capitală FOTO Arhivă Adevărul

Conform proiectului, se împuterniceşte expres Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (ADTPBI) să emită licenţele de traseu pentru autovehiculele STB necesare pentru "Bucharest City Tour", anunță hotnews.ro

Linia turistică va avea următorul traseu: Piaţa Presei - Şos Kiseleff - Calea Victoriei - Bd. Naţiunilor Unite - Bd. Libertăţii - Bd. Unirii - Piaţa Unirii, cu întoarcere pe Bd. I.C. Brătianu, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. Charles de Gaulle - Bd. Constantin Prezan - Piaţa Arcul de Triumf - Şos. Kiseleff - Piaţa Presei.

Ce alte proiecte mai sunt pe ordinea de zi

Pe ordinea de zi figurează şi alte proiecte de hotărâre care au fost propuse în şedinţe CGMB anterioare, dar care nu au fost aprobate sau nu au ajuns să fie dezbătute. Printre acestea se numără:

- aprobarea contractării unor împrumuturi în valoare totală de până la 156.463.189 lei;

- rectificarea bugetului Municipiului Bucureşti;

- aprobarea regulamentului de amplasare a staţiilor de încărcare a autovehiculelor electrice;

- aprobarea regulamentului - cadru pentru închirierea prin licitaţie publică a unor spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă aflate în administrarea Administraţiei Fondului Imobiliar;

- împuternicirea expresă a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov de a înfiinţa şi organiza serviciul public de transport feroviar de călători de interes local.

Viceprimarul Bujduveanu: În 2023, bucureştenii au mers mai mult cu STB. A crescut cu 30% numărul abonamentelor şi călătoriilor

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu anunţă că în anul 2023 bucureştenii au ales să meargă mai mult cu transportul public de suprafaţă.

Astfel, în prima parte a acestui an, s-au achiziţionat cu peste 30% mai multe abonamente şi călătorii STB, faţă de începutul anului 2022, scrie Bujduveanu, pe Facebook. Este vorba despre 614.288 de abonamente şi 10.355.325 de călătorii vândute în primele trei luni ale anului 2023, arată Agerpres.

"Achiziţia de noi mijloace de transport în comun, digitalizarea plăţilor şi instituirea unui regulament clar pentru locurile publice de parcare din Capitală sunt doar câteva măsuri care încurajează utilizarea transportului public. Potrivit datelor deţinute de Societatea de Transport Bucureşti, în primele 3 luni ale acestui an s-au cumpărat peste 614 mii de abonamente şi peste 10 milioane de călătorii, faţă de 462 de mii de abonamente şi 7,8 milioane de călătorii în aceeaşi perioadă a anului 2022 (ianuarie-martie)", scrie Bujduveanu.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite