Bucureşti: S-a terminat monopolul Fly Taxi de la Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fly Taxi nu mai este singura firmă care preia clienţi de la uşile de acces din Aeroportul „Henri Coandă“, începând de astăzi, de la ora 12.00.

Până acum, maşinile de la toate celelalte firme de taximetre aveau acces doar la o parcare de 20 de locuri, undeva înspre ieşirea către DN 1. De astăzi, 13 companii şi 57 de persoane fizice autorizate vor putea transporta clienţii de la aeroport.

De două ori mai multe taxiuri
În urma licitaţiei organizate de administratori, au fost acordate 250 de permise de acces auto. Numărul de autorizaţii este dublu faţă de cel existent până în prezent - Fly-ul avea autorizaţii pentru 122 de maşini.

„După estimările noastre, considerăm că sunt îndeajuns de multe maşini. Oricum, nu vor sta 250 de autoturisme în permanenţă la aeroport pentru că şoferii lucrează în ture“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, purtătorul de cuvânt al Aeroportului „Henri Coandă“, Valentin Iordache.

El a adăugat că, de acum înainte, va funcţiona un dispecerat pentru toate taxiurile autorizate. Taximetriştii vor aştepta în parcarea în care acum până acum stăteau doar maşinile de la Fly Taxi, care are o capacitate de aproximativ 100 de locuri.

Condiţiile pe care au trebuit să le îndeplinească maşinile celor care au primit autorizaţie sunt: să nu fie mai vechi de 2007, să aibă Euro 4, aer condiţionat, airbag şi o capacitate a portbagajului de 400 de litri.

Clienţii sunt mulţumiţi de schimbări deoarece acum vor putea lua taxiuri şi de la alte firme, la preţuri mai mici. Preţul maxim impus de Aeoroport este de 3,5 lei pe kilometru, dar acum există şi firme care circulă cu un tarif mai mic.

 


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite