Bucureşti: PARADOX DE ROMÂNIA/Strada unde se contrazic semnele de circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care intră pe strada Caimatei dinspre Bulevardul Carol I au conflicte cu cei care ies din cauza semnelor de circulaţie contradictorii. Un semn de sens unic la intrare şi două semne, unul de cedează trecerea şi unul de obligatoriu la dreapta la ieşire crează haos pe o strada situată în centrul Capitalei. 

Pentru conducătorii auto care intră pe strada Caimatei dinspre Bulevardul Carol I există un semn de sens unic, ceea ce îi face pe şoferi să creadă că nu vor întâlni nicio maşină care să vină din sens opus pe artera respectivă.

De aceea se enervează atunci când dau “nas în nas” cu maşinile care vin dinspre strada Radu Cristian, sens care este interzis. În realitate, şoferilor care, teoretic, vin pe interzis li se adresează alte semne de circulaţie, unul de cedeză trecerea şi altul care obligă la dreapta.

Scandal între şoferi

„Din cauza situaţiei confuze, de multe ori s-a ajuns la conflicte între şoferi, pentru că argumentele susţin şi o tabără şi pe cealaltă. Are dreptate şi cel care vine dinspre bulevard, că are semnul de sens unic, dar are dreptate şi cel care vrea să iasă spre bulevard pentru că are semnul de cedează şi de obligatoriu la dreapta”, spune Lucian Ciocănel, care conduce pe străzile bucureştene de peste 16 ani.

image

Cu toate acestea, Lucian crede că nu e singurul loc cu  probleme de acest fel din Bucureşti. „Asta e România, noi ne-am cam obişnuit deja cu aberaţiile astea”, spune el.

Au uitat să monteze semnul interzis

Corina Ionescu lucrează pe strada Caimatei de mai bine de doi ani şi spune că situaţia a fost provocată de faptul că în urma unor lucrări, muncitorii au scos semnul de interzis de la intrarea dinspre strada Radu Cristian şi au uitat să îl mai pună la loc.

„Sunt probleme, mai claxonează oamenii unii la alţi, se mai înjură. Toate astea din cauză că au uitat să pună semnul de interzis la loc. Cât despre semnele de cedează trecerea şi cele de obligatoriu la dreapta cred că le sunt adresate riveranilor care ies către bulevard”, spune Corina.

La sesizarea „Adevărul de Seară”, reprezentanţii Poliţiei Rutiere au promis că vor lua măsurile care se impun. „Vom verifica situaţia şi dacă se confirmă că semnele sunt contradictorii, vom lua măsurile necesare pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii normale”, a declarat Ion Barbu, agent-şef Poliţia Rutieră Bucureşti.

Ce spun şoferii?

image

„Asta e România, noi ne-am cam obişnuit deja cu aberaţiile astea”,
Lucian Ciocănel,
şofer

image

„În urma unor lucrări, muncitorii au scos semnul de interzis de la intrarea dinspre strada Radu Cristian şi au uitat să îl mai pună la loc”,
Corina Ionescu,
şoferiţă      

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite