Bucureşti: Femeile de serviciu fug de examenul oral de la Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La concursul pentru ocuparea a 13 posturi de personal îngrijitor la Poliţia Capitalei s-au prezentat doar nouă candidate. Femeile de serviciu nu s-au înghesuit la examenul organizat astăzi din cauza celor 500 de lei pe care trebuiau să-i achite pentru analizele medicale.

Agitaţie mare pe culoarele de la etajul cinci ale sediului Poliţiei Capitalei. Astăzi, de la ora 9.00, s-au susţinut examenele orale şi practice pentru ocuparea posturilor de femei de serviciu.

Candidatele ar fi trebuit să îşi procure manuale din care să înveţe modul de întrebuinţare ale diferitelor instrumente care se folosesc în domeniul curăţeniei, dar, din cauză că examenul a fost reprogramat şi s-a susţinut cu două săptămâni înainte de data iniţială, nu a mai fost nevoie de această pregătire în plus.


„Erau vreo trei cărţi pe are trebuia să le cumpărăm şi să le citim pentru examen. Era vorba de «ABC-ul tehnologiei» şi încă vreo două, dar, din cauză că s-a reprogramat examenul, ni s-a spus că nu mai e nevoie să învăţăm din ele", a spus Elisabeta Nedelcu, una dintre aspirante.

Haos fără femei de serviciu

Din cauză că membrii administraţiei Poliţiei Capitalei acordă o deosebită importanţă acestui segment, cerinţele pentru ocuparea posturilor de femeie de serviciu au fost stricte. „Acesta este unul dintre cele mai importante domenii de activitate din cadrul oricărei instituţii. Fără o bună organizare a acestui segment ar fi haos", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.


Pentru a se prezenta la concurs, candidatele au fost nevoite să se prezinte cu o recomandare de la fostul şef, copii după diploma de studii şi după Cartea de Muncă şi adeverinţă cu analizele la zi. Această ultimă cerinţă le-a intimidat pe multe dintre posibilele concurente din cauza costului ridicat care se percepe pentru efectuarea analizelor.

„Am fost decât nouă concurente pentru 13 posturi pentru că multe fete care vroiau să depună dosarul s-au răzgândit din cauza analizelor, care au costat aproape 500 de lei", a explicat Elisabeta Nedelcu, o candidată.

Proba practică, la toaletă

Legat de desfăşurarea examenului, femeile de serviciu s-au declarat mulţumite şi optimiste. „La oral ne-au pus întrebări legate de modul în care se face curăţenie în diferite locuri, cum ar fi în bucătărie, în baie sau în birou şi despre substanţele care se folosesc în aceste locuri. La proba practică ne-au pus să facem curăţenie într-o toaletă", a povestit Ileana Enescu, una dintre cele nouă femei care s-au prezentat la concurs.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite