Bucureştenii, îndemnaţi să petreacă mai mult timp în aer liber. Capitala prinde viaţă: parc nou, vaporaşe şi autobuze etajate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu încălzirea vremii, bucureştenilor li se oferă din nou soluţii de relaxare şi temeiuri numai bune pentru a petrece timp în aer liber. Schimbările de primăvară din Capitală readuc autobuzele supraetajate pe traseul Bucharest City Tour şi plimbările cu vaporaşul pe lacul Herăstrău.

Pentru locuitorii din Sectorul 2, în cursul acestei săptămâni se va inaugura un nou parc. Spaţiul a fost amenajat pe marginea lacului Fundeni şi vine ca o renaştere a zonei după ce Primăria a decis transformarea a aproape 10.000 de metri pătraţi în spaţiu de recreere.

Construirea spaţiului verde este soluţia pe care administraţia locală a abordat-o vis-a-vis de ceea ce a fost până acum un spaţiu infracţional unde se ridicau construcţii improvizate şi unde se depozitau gunoaie.

Termenul oficial de predare a lucrării este 14 aprilie, adică la exact o lună de la începerea şantierului, dar Primăria a anunţat că ele vor fi finalizate chiar mai devreme, adică în cursul acestei săptămâni.

Teren de fotbal cu nocturnă

Parcul este amplasat în sectorul 2, în cartierul Baicului, la prelungirea străzilor Marian Cristescu şi străzii Drăgusin Deleanu, iar suprafaţa totală a spaţiului amenajat este de 9.343 de metri pătraţi.

Parcul va dispune de spaţii de relaxare, cu bănci şi mese de ping-pong, locuri de joacă cu tobogane, carusele, animale pe arcuri şi leagăne, dar şi un teren de fotbal cu nocturnă şi vestiare, cu o suprafaţă de 1.343 de metri pătraţi.

Amenajarea noului parc va cuprinde şi o zonă de sport şi agrement, ce vin să întregească finalizarea lucrărilor edilitare de apă, canalizare şi asfaltare a străzilor din întregul cartier. Banii pentru realizarea terenului de fotbal au fost daţi autorităţii locale chiar de UEFA, întrucât noul teren de fotbal este rezultatul unei colaborări între Federaţia Română de Fotbal şi instituţia europeană.

La inaugurarea terenului de fotbal Primăria Sectorului 2 a anunţat că va fi prezent şi preşedintele UEFA, Michel Platini. De asemenea, la construcţia parcului au fost utilizate şi fonduri europene.

Cinci lei plimbarea pe Lacul Herăstrău

Proiectul Bucharest City Tour, iniţiat de Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, la data de 28 iulie 2011, s-a bucurat de un real succes în rândul turiştilor români şi străini. Numărul celor care au călătorit, în 2011, cu autobuzele supraetajate, în cele patru luni de circulaţie, a fost de peste 27.000 de persoane.

Autobuzele vor fi introduse din nou pe traseu luna viitoare. Printre obiectivele turistice aflate de-a lungul traseului se numără Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria şi Ateneul Român.

430 de locuri

Administrația Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a deschis, duminică, sezonul de agrement pe Lacul Herăstrău (Pavilion H). Astfel, la Debarcaderul Central sunt disponibile cinci ambarcaţiuni de agrement.

Plimbările pe Herăstrău se fac zilnic, de la ora 10.00 la 18.00, cu cele cinci vaporaşe - Bucur, Băneasa, Otopeni, Dâmboviţa şi Aurora, care au în total o capacitate de 430 de locuri. Biletul costă 5 lei pentru adulţi, respectiv 2 lei pentru copii şi pensionari.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite