Bucureştenii din sectoarele 2, 3, 4 şi 5 au rămas fără apă caldă. Motivul: o datorie pe care o are Elcen la Distrigaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii care locuiesc în sectoarele 2,3,4 şi 5 au rămas fără apă caldă, de marţi, după ce Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrată Electrocentrale Bucureşti (Elcen), din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei. Sâmbătă, 4 octombrie, Distrigaz a anunţat că a reluat furnizarea la parametri normali.

Primăria Capitalei a anunţat, într-un comunicat de presă, că Distrigaz Sud Reţele SRL afirma, într-o adresă trimisă primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, că are o creanţă de 88,86 milioane lei, la Elcen, reprezentând contravaloarea serviciilor de distribuţie a gazelor naturale neachitate pânǎ în prezent, motiv pentru care au fost realizate limitari în furnizarea gazelor naturale la centralele termoelectrice CET Sud şi la CET Vest ale producătorului de agent termic, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat trimis de reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele, compania a redus cantitatea de gaz distribuită către CET Sud şi CET Vest din data de 30 septembrie, „ca urmare a acumulării de către Elcen a unor datorii importante de plata aferente serviciului de distribuţie prestat inclusiv pentru sezonul rece 2013-2014“. „Măsura limitării a fost luată după ce au fost parcurse toate etapele de mediere în vederea eşalonarii debitelor“, mai spun reprezentanţii Distrigaz.

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) a anunţat pe site, sâmbătă, că a fost nevoită să reducă temperatura apei calde, în sectoarele 2,3,4 şi 5 din Capitală, din cauza reducerii presiunii şi cantităţii de gaze livrate către Elcen.

Reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele au mai anunţat că, în acest moment, au restabilit parametrii de furnizare a gazelor naturale catre unităţile Elcen din Capitală, urmând ca până la sfârşitul săptămânii viitoare, „conform promisiunii autorităţilor responsabile, să se găseasca o soluţie acceptabilă pentru stingerea datoriei“.

Primăria Capitalei a mai anunţat că, pentru cantităţile de energie termică cumparate de la Elcen, în volum de 2.840.000 Gcal, în perioada ianuarie - septembrie 2014, a achitat, împreună cu RADET, suma totală de 677.580.571 lei, faţă de valoarea totală a facturilor aferente perioadei menţionate - 609.907.040 lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite