Bicicliştii pedalează trei ore prin Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bicicliştii pedaleaza trei ore prin Capitală FOTO Dorin Constanda
Bicicliştii pedaleaza trei ore prin Capitală FOTO Dorin Constanda

„Adevăraţii VeloPrieteni“ organizează astăzi un eveniment de amploare care va dura circa trei ore. Aceştia îi invită pe toţi bicicliştii din Capitală să pedaleze de la ora 19.30 pe străzile oraşului.

„Adevăraţii VeloPrieteni“ au anunţat pe pagina de Facebook a evenimentului că începând cu ora 19.15 se vor aduna în Parcul Izvor din Capitală, acolo de unde 15 minute mai târziu vor porni să pedelazele pe străzile oraşului. Organizatorii evenimentului au anunţat că acesta se află la cea de-a 89-a ediţie, fiind a 15-a din acest an.

Totodată, pe pagina de Facebook a evenimentului au fost postate regulile pe care bicicliştii vor fi nevoiţi să le respecte. Redăm mai jos cerinţele organizatorilor:

- se vor respecta atât regulile de circulaţie, cât şi cele de bun simţ, menţinând totodată un comportament civilizat (mergem doar pe prima bandă, lângă bordură, cu excepţia cazurilor în care ne încadrăm din timp pentru a face stânga sau a celor în care la semafor prima bandă trebuie eliberată pentru cei care au verde intermitent şi fac dreapta

- fără jigniri şi fără scandal cu ceilalţi participanţi la traffic

- fără cascadorii în trafic sau mers pe trotuar

- dacă exista o singură bandă pe sens sau dacă traseul are porţiuni care sunt în afara Capitalei, vom merge în „şir Indian“, la o distanţă corespunzătoare de cel din faţă, atenţi la tot ceea ce se întâmplă înainte şi anunţând din timp prin semne sau voce dacă facem vreo schimbare de direcţie, dacă frânăm, sau dacă urmează obstacol

- nu depăşim îndrumătorul turei (care stă în faţă şi cunoaşte traseul), decât dacă vrem să facem fotografii sau să filmăm, caz în care anunţăm acest lucru

- dacă vrei să te retragi pe parcursul turei, anunţă acest lucru (de regulă, se realizează o numărătoare a celor prezenţi şi trebuie ştiut dacă mai are rost să aşteptăm pe cineva în momentul în care ne oprim pentru regrupare)

- citeşte descrierea evenimentului şi memorează traseul

- se recomandă fiecăruia a avea asupra sa: cască, vestă reflectorizantă, lumini faţă - spate, cameră de rezervă şi petice, apă pentru hidratare (mai ales în zilele caniculare)

- fiecare este răspunzător pentru el însuşi

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite