Bac cu fiţe de Capitală: cu mobilul de mii de lei în buzunar, în limuzină, de la examen la terasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reporterul „Adevărul de Seară“ a făcut turul „fiţelor de bac“ în câteva licee din Bucureşti. Cu maşinile personale sau cu şoferi, proaspeţii absolvenţi de la Colegiul Naţional „I. L. Caragiale“ s-au arătat mai grăbiţi să sărbătorească într-un bar, decât să vorbească despre examenul ce li s-a părut floare la ureche.

Mulţumiţi de calificativele „experimentat“ sau „avansat“, pe care le-au primit de la profesorii examinatori la proba orală de limba română, elevii de la Colegiu Naţional „I. L. Caragiale“ au ieşit grăbiţi pe poarta liceului ţipând după cei rămaşi în urmă că se întâlnesc într-un bar din apropiere.

Reacţie de licean, după ce a ieşit de la Bac: „Supraveghetorii au fost aiurea. Cred că anul ăsta s-a dat Bac-ul pentru prima oară, pe bune"

„Nuuuu, noi am fost mai devreme la Bellagio, că am ieşit printre primii din examen. Vrem în altă parte. Haideţi mai bine la Turabo“, au răspuns cei din grupului din spate. „Bine, lasă că te sun“, a concluzionat Elena, scoţând din buzunarul pantalonilor scurţi de blugi un IPhone argintiu.

Tinerii participanţi la prima probă a bacalaureatului de anul acesta au toate motivele să nu fie stresaţi, deoarece posibilitatea de a pica examentul era exclusă din start. Indiferent de calificativul obţinuit, le era asigurată promovarea


Telefoanele scumpe nu mai sunt de mult o fiţă pentru majoritatea elevilor de liceu. „Mi-au luat părinţii telefonul. Dar toţi avem IPhone, Blackberry. Mai avem şi câte unul mai slăbuţ, că nu se ştie niciodată când te lasă bateria şi trebuie să schimb cartela să pot vorbi la telefon“, a spus Ionuţ, nerăbdător să fugă după colegii lui în bar.

Maşinile de fiţe au ocupat parcarea din faţa liceului „I.L. Caragiale" din Bucureşti.

Maşini de fiţe la liceul I.L. Caragiale din Bucureşti

Alţii, „fiţoşii care nu stau cu ei“, au plecat cu maşinile imediat cum au terminat proba de examen.

Maşini de fiţe la liceul I.L. Caragiale din Bucureşti

Doar doi observatori
Deşi anul acesta este primul în care părinţii ar fi putut să-şi desemneze observatori în sălile de examen, în cele 73 de centre din Bucureşti participă doar doi observatori din cei trei aleşi până la 1 iunie de către părinţi.

„Unul dintre observatori se află la Liceul Teoretic Jean Monnet, iar celălalt la Colegiul Economic Virgil Madgearu“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Marian Banu, reprezentant al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite