Avarie majoră la sistemul de termoficare din Capitală: peste 1.000 de blocuri afectate. Când se rezolvă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.000 de blocuri din sectoarele 1,2, 5 și 6 din București sunt afectate de o avarie majoră produsă marți în jurul orei 9 în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica.

UPDATE:  Avaria pe Magistrala Griviţa, care afectează aproximativ 1.000 de blocuri, va fi remediată în două, maxim trei ore, iar până cel târziu marţi seara punctele termice afectate vor intra în parametri normali, a declarat pentru Agerpres directorul general al Termoenergetica, Adrian Teodorescu.

El a precizat, marţi, că Termoenergetica a transmis în comunicatul prin care anunţa oprirea apei calde şi încălzirii pentru cele aproximativ 1.000 de blocuri din Sectorul 1 şi parţial din sectoarele 2, 5 şi 6 că furnizarea agentului termic va fi sistată până miercuri, la ora 23,30, deoarece iniţial nu se cunoştea dimensiunea avariei.

Adrian Teodorescu a punctat că termenul de miercuri a fost estimativ, după care angajaţii Termoenergetica au inspectat dimensiunile avariei şi modalitatea de remediere a acesteia.

Potrivit comunicatului Termoenergetica, în Sectorul 2 zonele afectate sunt şoseaua Ştefan cel Mare şi bulevardul Lacul Tei, în sectorul 5 Calea 13 Septembrie, şoseaua Panduri, Spitalul Municipal, iar în sectorul 6 strada Nicolae Filimon, Calea Griviţei, bulevardul Constructorilor şi complexele studenţeşti „Leu” şi „Regie”.  

Știrea inițială

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă, marți, că din cauza unei avarii produse la Magistrala Grivița pe Șoseaua Grozăvești, furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire va fi sistată pentru aproximativ 1000 de blocuri din Sectorul 1 și parțial din Sectoarele 2, 5 și 6, până în data de 10 ianuarie 2024, ora 23.30.

În Sectorul 2, zonele afectate vor fi Șoseaua Ștefan cel Mare, în Sectorul 5: Calea 13 Septembrie, Șoseaua Panduri, Spitalul Municipal, precum și strada Nicolae Filimon, Calea Griviței, Bulevardele Constructorilor, Iuliu Maniu și complexele studențești „Leu” și „Regie” din Sectorul 6 al Capitalei.

„Avaria s-a produs pe magistrala Grivița, pe conducta cu diametrul de 1000mm. Au fost deja începute, în regim de urgență, manevrele de sectorizare, închidere și golire a conductei, apoi cele de aerisire. Ulterior, vor fi efectuate sudurile pentru reparația avariei și încărcarea magistralei”, notează sursa citată. 

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute. Pe măsură ce intervenția se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat.

„Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere”, a transmis Termoenergetica. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite