Au fost înlocuiţi 3,6 km de conducte din Magistrala I Vest, de pe bulevardul Timişoara. Tronsonul deserveşte 8.000 de persoane

0
Publicat:

Primarul Capitalei anunţă că au fost finalizate lucrările de modernizare 3,6 kilometri din magistrala I Vest de pe bulevardul Timişoara.

Conductele  de termoficare au fost înlocuit. FOTO Facebook / Nicușor Dan-arhivă
Conductele de termoficare au fost înlocuit. FOTO Facebook / Nicușor Dan-arhivă

Magistrala I Vest asigură distribuţia agentului termic din CET Vest către toate cartierele din vestul Capitalei. Conducta nouă, preizolată, este dotată cu senzori de detecţie a avariilor, scrie Agerpres.

"Suntem bucuroşi să anunţăm că am terminat lucrările pe acest tronson de magistrală. Au fost 3.600 de metri. Deservim aici 50 de blocuri, şapte instituţii - cam 8.000 de persoane. Mai important, este o magistrală care face legătura între CET Grozăveşti şi CET Vest, iar în felul acesta, când e nevoie să aducem dintr-o parte în alta, trecem pe aici. Dacă reţeaua era cum era până acum, cu 50 de ani vechime, nu putea exista o presiune mare pe ea", a spus Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a menţionat că lucrarea a costat 27 de milioane de lei şi se numără printre proiectele finanţate de Ministerul Dezvoltării în proporţie de 85%. Potrivit lui Nicuşor Dan, lucrările au durat cinci luni şi s-au realizat "în condiţii dificile", având în vedere că s-au desfăşurat în timpul iernii, iar furnizarea agentului termic nu a fost întreruptă. Totodată, conductele trec pe sub linia de tramvai, motiv pentru care înlocuirea lor a fost mai dificilă.

În 2023, la nivelul Capitalei au fost reabilitaţi în total 50 de kilometri de conductă de reţea principală. Nicuşor Dan a menţionat că în timpul administraţiei Gabriela Firea, media anuală a fost de 15 kilometri reabilitaţi, iar în timpul administraţiilor anterioare s-au înlocuit anual în medie cinci kilometri de reţea.

Nicuşor Dan a mai precizat că până în prezent au fost reabilitaţi 12 kilometri de reţea de termoficare din totalul de 210, în cadrul proiectului finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. El a reamintit că la finele anului 2020 a fost semnat contractul de finanţare, iar licitaţia a început la finele anului 2021, contractele fiind atribuite în 2022. Edilul a estimat că ritmul lucrărilor se va accelera în perioada următoare.

"Au început lucrările pe şapte-opt şantiere. Sunt chestiuni tehnice la început: avize, lucruri la care nu te aşteptai şi le găseşti în teren. Cele şapte-opt şantiere care au început deja, din 25, o să meargă mult mai repede de acum încolo", a mai spus el.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite