Apa caldă, sistată în sute de blocuri din București

0
Publicat:

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă, marţi, lucrări de înlocuire şi de reparaţii pe conductele reţelei termice primare, în zone din sectoarele 1, 2, 3 şi 6 ale Capitalei. Apa caldă va fi sistată în sute de blocuri în următoarele zile.

Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Potrivit companiei, citată de G4media se fac mai multe lucărări la reţele vezi de zeci de ani.

Astfel, vor fi efectuate următoarele intervenţii:

Reţeaua termică primară, conductă Dn 500mm, în zona bulevardelor Ion Mihalache, Mareşal Averescu şi Turda din Sectorul 1.

”Se vor executa lucrări de reparaţii a unei avarii, precum şi cele de realizare a unui provizorat de către firma Elsaco, în cadrul Obiectivului 11, Lot 2. Lucrările impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către aproximativ 160 de blocuri din acest sector până în data de 23 mai 2024, ora 23.00”, a transmis compania.

”Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către Punctul Termic 1 Teiul Doamnei, până în data de 23 mai 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1980, această porţiune de reţea termică primară având aproape 44 de ani de funcţionare”, a mai anunţat Termoenergetica.

Conducta Dn 500mm, în zona Bulevardului Theodor Pallady din Sectorul 3, unde lucrările de înlocuire a conductelor impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă pentru şapte blocuri până în data de 31 mai 2024, ora 23.00. Compania precizează că porţiunea de reţea a fost pusă în funcţiune în 1968, această conductă având peste 56 de ani de funcţionare.

Conducta Dn 800mm, în zona Bulevardului Iuliu Maniu din Sectorul 6, unde lucrările de înlocuire a conductelor de agent termic primar impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă pentru aproximativ 50 blocuri din acest sector, până în data de 23 mai 2024. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 2002, această porţiune de reţea având peste 22 de ani de funcţionare.

Reţeaua termică primară, conductă Dn 1000mm, pe Bulevardul Geniului, în zona Palatului Cotroceni din Sectorul 6, acolo unde se vor executa lucrări de reparaţie a unei avarii pe o conductă cu o vechime de peste 60 ani.

”Lucrările vor afecta traseul de furnizare a agentului termic pentru apă caldă către 45 de puncte termice din următoarele zone: Bulevardul Geniului, Piaţa Gării de Nord, Bulevardele Iancu de Hunedoara, Alexandru Ioan Cuza, Nicolae Titulescu, Banu Manta, Calea Dorobanţi, Calea Floreasca şi strada Nicolae Caramfil, până în data de 23 mai 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1964”, a mai precizat compania.

Conducta Dn 600 mm, în zona Căii Giuleşti din Sectorul 6, unde lucrările de reparaţie care necesită înlocuirea unei porţiuni de conductă impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă pentru un număr de aproximativ 50 de blocuri până în data de 23 mai 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune este 2002, vechimea acestei porţiuni de conductă fiind de peste 20 de ani de funcţionare.

”Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute.Vă reamintim faptul că termenele iniţiale de repunere în funcţiune a sistemului de termoficare sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor. Pe măsură ce lucrările sunt finalizate, în măsura în care ruta de alimentare cu agent termic permite acest lucru, punctele termice sunt repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat”, anunţă compania.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite