Avarie majoră în rețeaua de termoficare din București. Două CET-uri din cele patru s-au oprit. Mii de blocuri nu au apă caldă

0
Publicat:

ELCEN anunţă o avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de compania Termoenergetica în Bucureşti. Mii de blocuri nu au apă caldă, după ce CET Vest a fost indisponibilizată, iar CET Grozăvești nu mai furnizează apă de adaos şi centrala nu poate fi repornită.

FOTO ELCEN/Facebook
FOTO ELCEN/Facebook

„O avarie majoră s-a produs marți, în jurul orei 18:00 pe rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secțiunea deservită de CET București Vest.

Acest lucru a afectat activitatea termocentralei, provocând oprirea echipamentelor aflate în funcțiune în CET București Vest, din cauza pierderilor masive de apă din rețeaua de termoficare.

O a doua spărtură produsă în această seară pe rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secțiunea deservită de CET Grozăvești, a condus la sistarea livrării apei de adaos din CET Grozăvești și la imposibilitatea punerii în funcțiune a echipamentelor din centrală.

image

În acest moment, sala turbine din CET Grozăvești este inundată din cauza avariei, punând în pericol motoarele și echipamentele electrice.

Se așteaptă remedierea avariilor de către echipele Termoenergetica, astfel încât ELCEN sa poată disponibiliza echipamentele aferente funcționării", anunţă pe Facebook ELCEN, care a postat şi o hartă a punctelor termice afectate de avarie.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite