Căldura și apa caldă, oprite timp de cinci zile în trei sectoare din București

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe blocuri din Bucureşti rămân, din nou, fără apă caldă şi căldură timp de cinci zile, din cauza unor lucrări de modernizare a conductelor de termoficare.

Bucureștenii rămân o săptămână fără apă caldă
Bucureștenii rămân o săptămână fără apă caldă

Termoenergetica anunţă că opreşte iar apa caldă şi căldura, cinci zile, în mai multe blocuri din Bucureşti.

Este vorba despre mai multe blocuri din sectoarele 2, 3 şi 5 ale Bucureştiului, acolo unde locuitorii nu vor mai avea apă caldă şi căldură, începând de luni, 1 aprilie, timp de cinci zile.

Vor fi afectate blocurile din 39 de puncte termice, anunță antena3.ro.

"Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă continuarea lucrărilor de modernizare a conductelor de termoficare în cadrul șantierelor deschise prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), pe Magistrala 2 Sud, cu o vechime de aproape 60 de ani, după cum urmează:

1) prin montarea unui provizorat în cadrul șantierului Lotului 1 - Obiectivul 4, pe Bulevardul Mihai Bravu din Sectorul 2, pentru a crea frontul de lucru necesar înlocuirii unei lungimi de aproximativ 450 de metri de canal conductă, cu diametrul de 600/700 mm. 

Furnizarea agentului termic va fi sistată în perioada 01 – 05 aprilie 2024 pentru clienţii arondați unui număr de 11 puncte termice;

2) prin montarea unui provizorat în cadrul șantierului aferent Lotului 5 Obiectivul 5, pe Bulevardul Ștefan cel Mare din Sectorul 2, pentru a crea frontul de lucru necesar înlocuirii unei lungimi de aproximativ 500 de metri de canal conductă, cu diametrul de 500 mm, alți 150 de metri de canal conductă cu diametrul de 150 de metri și aproape 300 de m de canal conductă cu diametrul de 80 mm.  

Furnizarea agentului termic va fi sistată în perioada 01 – 04 aprilie 2024 pentru clienţii arondați unui număr de două blocuri;

3) prin montarea de blinduri în cadrul șantierului Lotului 1 - Obiectivul 1, în zona Stadionului Olimpia din Sectorul 3, pentru a crea frontul de lucru necesar înlocuirii unei lungimi de aproximativ 300 de metri de canal conductă, cu diametrul de 900 mm. 

Furnizarea agentului termic va fi sistată în perioada 01 – 05 aprilie 2024 pentru clienţii arondați unui număr de 26 de puncte termice;

4) prin montare de blinduri în cadrul șantierului Lotului 3 - Obiectivul 16, pe Strada Panduri din Sectorul 5, aferent  Lotului 3, Obiectivul 16, pentru a crea frontul de lucru necesar înlocuirii unei lungimi de aproximativ 100 de metri de canal conductă, cu diametrul de 500 mm. În cazul acestui șantier este vorba de magistrala 5 Grozăvești. 

Furnizarea agentului termic va fi sistată în perioada 01 – 02 aprilie 2024 pentru clienţii arondați unui număr de două puncte termice;

Aceste lucrări sunt necesare și deosebit de importante pentru continuarea șantierelor deja deschise, mai ales în condițiile în care prognoza meteo din perioada următoare indică temperaturi în creştere. 

Toate intervențiile au în vedere în primul rând dezafectarea și ulterior, montarea noilor porțiuni de conductă de pe traseul existent, precum şi executarea lucrărilor de montare a provizoratelor sau a sudurilor pentru blinduri.

În acest sens, în cursul dimineții de luni, echipele companiei vor începe, în regim de urgență, manevrele tehnice de închidere și golire a conductelor, apoi cele de aerisire.  Ulterior vor fi efectuate toate lucrările sus-menționate.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute. 

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert", este mesajul transmis, vineri, de Termoenergetica.

BucureștiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite