Amenzi în valoare de 30.000 de lei pentru bucureştenii care nu au adunat excrementele animalelor de pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna ianuarie, agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au dat 135 de amenzi persoanelor care nu au întreţinut curăţenia şi igiena în spaţiile de locuit, spaţiile de desfăşurare a activităţii, curţi şi spaţii verzi din jurul blocurilor.

Totodată, au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale şi posesorilor animalelor de companie care, în timpul plimbărilor pe domeniul public,  n-au deţinut asupra lor materialele necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea fecalelor provenite de la acestea. Cei care nu srespectă regulile riscă să fie sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 200 lei şi 500 lei.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate de către poliţiştii locali pentru nerespectarea prevederilor HCGMB nr. 120/2010 a fost, în luna ianuarie, de 26.900 lei.

„Am dispus ca poliţiştii locali să patruleze în tot sectorul,  să efectueze controale şi să intervină cu promptitudine şi fermitate atunci când constată încălcări ale legii. Vor fi aplicate, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura curăţenia în Sectorul 6”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

Conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010 privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, nerespectarea condiţiilor menţionate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei pentru persoane juridice şi de la 200 lei la 1.000 lei pentru persoane fizice.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite