Doi bătrâni au fost salvaţi de la foame şi îngheţ. Voluntarii le vor amenja locuinţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul locuia cu familia într-o casă sărăcăcioasă
Bărbatul locuia cu familia într-o casă sărăcăcioasă

O familie din cartierul arădean Bujac, strada Independenţei, printre care şi doi bătrâni, care trăiau într-o sărăcie lucie, fără apă, curent şi clădură şi cu o mizerie de nedescris în jur au primit o mână de ajutor de la o tânără arădeancă (Monica Bociort) apoi de la voluntari şi autorităţi. Bătrânii au 76, respectiv 73 de ani.

La câteva zile după anul nou o tânără arădeancă a fost la familia respectivă pentru a le duce ceva de mâncare, deoarece auzise că au nevoie. Ajunsă acolo s-a îngrozit şi pentru că nu putea să-i ajute singură a cerut ajutor.

„În urma cu câteva zile o cunoştinţă ne-a scris că are nevoie de ajutor pentru un caz. O familie se află  într-o situaţie gravă. Din ce îmi povestea la telefon am înţeles că e vorba despre un cuplu de bătrânei care aveau urgentă nevoie de noi. A doua zi împreună cu copiii de la Clubul Copiilor din Cetate le-am dus alimente şi hrană caldă. Ajunşi acolo am descoperit o sărăcie lucie: în casă era frig, multă mizerie adunată, nu era curent sau apă”, spune Anamaria Nyeki, preşedinta Asociaţiei Cetatea Voluntarilor Arad.

Anamaria Nyeki nu a stat pe gânduri şi a contactat Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă  Comunitară Arad. Cei de acolo împreună cu Mariana Szucu din partea Cantinei Municipele Arad (care a trimis hrană caldă) au mers împreună cu reprezentanţi de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad (ordinea publică) Arad care au ajutat să se rezolve cazul într-o oră. 

Cei doi bătrânei au ajuns la Centru de Vârstnici de pe Calea Bodrogului.  Acolo au fost îmbăiaţi şi schimbaţi, apoi duşi în cameră unde au primit îngrijiri medicale.

familie saraca

Cei care i-au ajutat pe bătrâni 

Anamaria Nyeki ţine să îi mulţumească tinerei Monica Bociort care a făcut public acest caz care a dus la salvarea de vieţi. „Mulţumim Monicăi Bociort care ne-a zis: «Ceau, sunt Monica, în urma cu câteva zile mai exact pe data de 2 ianuarie 2016, am fost la familia respectivă, pentru a le duce ceva de mâncare, iar văzând condiţile de trai, am rămas şocată şi nu am putut rămâne indiferentă, dar tot odată m-am văzut neputincioasă. În situaţia lor nu aveau nevoie doar de hrană, problemele sunt mult mai mari, de aceea am cerut ajutorul oamenilor cu suflet şi tot odată unei asociaţii (Cetatea Voluntarilor)». De asemenea, mulţumim Oanei Pârvulescu, directorul DDAC  pentru mobilizarea generală, dar şi Marianei Szucs  care ne-a fost alături pe toată perioada rezolvări cazului, şi lui Ştefan Troiac şi Delu Cornea, de la ISJ”.

Băieţii celor doi vâstnici au fost şi ei duşi la adăpostul de noapte unde au fost la fel de bine îngrijiţi.
Voluntarii nu s-au oprit aici, ei vor face curat în casă şi o vor amenaja,a stfel încât să poată să fie locuită în condiţii decente.

Vă mai recomandăm: Tânăra din Arad care s-a născut doar ca să îi ajute pe cei din jur: „În poze, totul pare roz. Până la poze, este un efort”

FOTO VIDEO A fost lansată Asociaţia Cetatea Voluntarilor

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite