A doua şansă pentru persoanele cu dizabilităţi. 220 de persoane vor face cursuri de calificare pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

220 de persoane defavorizate din Sectorul 6 beneficiază gratuit de cursuri de formare profesională pe mai multe meserii printr-un program derulat timp doi ani în Sectorul 6 din Capitală. Proiectul este derulat din fonduri nerambursabile în valoare totală de peste un milion de lei.

Proiectul „Şanse egale în comunitatea noastră” este derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copiilor Sector 6 şi implică participarea persoanelor cu dizabilităţi la cursuri de formare profesională pentru meseriile: mercantizor, confecţioner asamblor articole textile, lucrător în comerţ, legător manual şi peisagist floricultor.

Cursurile sunt gratuite, iar toţi participanţii primesc un suport financiar în valoare de 500 lei lunar pe durata frecventării lor. Proiectul este implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordată din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, axa prioritară 6 “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenţie 6.2 “Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”.

1.3 milioane de lei, bani europeni

Proiectul are obiectivul de a stimula integrării pe piaţa muncii a 220 de persoane care aparţin categoriilor sociale vulnerabile şi se derulează în Bucureşti, sectorul 6, în perioada 1 octombrie 2013 – 1 aprilie 2015. Valoare totală este de 1.402.018 de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 1.373.978 de lei.

Persoanele care doresc să beneficieze de aceste servicii gratuite pot contacta Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, persoană de contact fiind Porfir Oana Maria, Asistent PR, telefonul 0730.649.539, email: office@dgaspc6.com.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite