500.000 de lei pentru proiectul de amenajare a spaţiului de deasupra parcării de la Universitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigătorii concursului pentru amenajarea spaţiului de deasupra parcării subterane de la Universitate vor primi 403.125 lei fără TVA pentru realizarea proiectului tehnic, conform anunţului de atribuire a contractului publicat pe site-ul guvernamental de licitaţii publice.

Concursul, ale cărui rezultate au fost anunţate în luna noiembrie a anului trecut, a fost câştigat de o echipă formată din arhitectele Ambra Fabi din Italia, Simona Dirvariu din România şi Carole Lenoble din Franţa. Câștigătorii concursului au primit şi un premiu de 60.000 lei pentru câştigarea competiţiei.

“Respectând cu rigurozitate tema concursului, soluţia propune o piaţă unitară în centrul căreia e proiectată o insulă exclusiv pietonală, înconjurată de spaţii care oferă posibilitatea circulaţiei carosabile. Această insulă este delimitată de o serie de corpuri de iluminat, iar în interiorul acesteia sunt amplasate cele patru statui. Astfel, se dă o importanţă maximă statuilor, subliniind memoria locului”, se arată în raportul juriului concursului în legătură cu proiectul câştigător. Totodată, pentru definirea mai clară a spaţiului pieţei, juriul a recomandat suplimentarea elementelor vegetale, în spiritul proiectului, în special prin vegetaţie de talie înaltă, cu precădere în vecinătatea Palatului Şuţu, în concordanţă cu plantaţia din curtea acestuia.

Gheorghe Pătraşcu, arhitectul-şef al capitalei, a precizat pentru “Adevărul” că proiectul tehnic de amenajare a spaţiului de deasupra parcării subterane de la Universitate trebuie predat în cel mult trei luni. 

La concurs au participat 35 de proiecte. Alte 13 proiecte au fost respinse, iar patru au fost decalificate. Poriectele au trebuit să se încadreze în suma de 500.000 de euro. Concursul de soluţii a fost organizat de Primăria Capitalei, în colaborare cu Ordinul Arhitecţilor din România şi Filiala Bucureşti a Ordinului, în perioada 24 august – 3 noiembrie 2011. Competiţia a fost deschisă arhitecţilor din România, ţările membre ale Uniunii Europene şi Confederaţia Elveţiană.

Lucrările pentru amenajarea spaţiului de deasupra parcării subterane de la Universitate ar urma să înceapă în luna martie a acestui an.








București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite