13 contoare de gaz au fost furate peste noapte în Pantelimon. Compania furnizoare: Aparatele vor fi înlocuite pe banii proprietarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toate cele trei 13 contoare de gaz vor fi înlocuite pe banii proprietarilor şi nu pe cel ai companiei de gaz FOTO glasul.ro
Toate cele trei 13 contoare de gaz vor fi înlocuite pe banii proprietarilor şi nu pe cel ai companiei de gaz FOTO glasul.ro

O gaşcă de hoţi a băgat panica în viaţa mai multor familii care locuiesc în oraşul Pantelimon, din judeţul Ilfov, după ce oamenii s-au trezit fără contorul de gaze de la poartă. Localnicii cred că este vorba de o acţiune în serie, 13 case având aceeaşi soartă. Poliţia a primit trei sesizări, iar compania de distribuţie spune că paguba, de circa 1.300 de lei, trebuie acoperită de proprietari.

Corina Petrescu, o văduvă care locuieşte pe strada Piersicului din oraşul Pantelimon, din judeţul Ilfov, s-a trezit duminică dimineaţă, 3 noiembrie, şi a văzut că aragazul din bucătărie nu funcţiona. Crezând că este vorba despre o defecţiune, a vrut să verifice contorul din afara curţii pentru a vedea dacă funcţionează.

Surpriza a fost că în locul unde trebuie să fie, nu mai era niciun contor. Din fericire, cei care au furat contorul de gaze au avut bunul simţ să închidă supapa de afară în aşa fel încât să nu existe scurgeri de gaze.

Paguba, acoperită de proprietari

Poate mai trist decât incidentul în sine este că, acum, toţi cei 13 oameni ale căror gospodării au fost prăduite vor scoate 1.300 de lei din buzunar pentru ca firma distribuitoare din zonă, Gaz Sud, să instaleze un contor nou şi oamenii să fie din nou branşaţi la reţea.  

„Din păcate, soţul meu a murit acum şase luni şi peste câteva zile trebuie să fac parastasul. Şi printre altele, trebuie să gătesc, am nevoie de aragaz. Dacă nu aş fi fost presată de timp, poate că nu aş fi acceptat oferta celor de la companie de a instala un contor nou pe banii mei“, a explicat Corina Petrescu, pentru adevarul.ro.

Directorul general Gaz Sud: „Şi noi suntem păgubiţi“

În situaţia Corinei Petrescu sunt şi ceilalţi oameni afectaţi de tâlhărie. Cu toate acestea, singura ofertă pe care reprezentanţii le-au făcut-o este posibilitatea de a plăti contorul eşalonat în patru rate.

„Este un caz ciudat. Cred că în patru ani au fost furate două contoare, maxim. Şi noi am fost păgubiţi având în vedere că ele au fost furate la sfârşitul lunii, când noi ar fi trebuit să le citim şi să emitem factura“, a declarat directorul general Gaz Sud, Alexandru Bucşă.  

Acesta a mai adăugat că se aşteaptă concluzia autorităţilor pentru a vedea cine este vinovat, dar şi că, din păcate, contorul de gaz face parte din instalaţia personală a consumatorului şi compania nu poate face despăgubiri.

Poliţia Ilfov: există trei sesizări primite

Reprezentanţii Inspectoartului de Poliţie Ilfov au confirmat acţiunea de furt, spunând că doar trei persoane au făcut sesizare şi că acest caz se află în plină anchetă pentru a se stabili circumstanţele şi vinovaţii tâlhăriei. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite