Zece ani de la tragedia din Poiana Guţanului. Şase militari israelieni şi un român au murit într-un accident aviatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Momente emoţionante, vineri, în Poiana Guţanului din Munţii Bucegi, locul unde în urmă cu zece ani şapte militari, şase israelieni şi un român, au murit într-un accident aviatic

La locul tragediei a fost organizat un moment de comemorare al celor şapte victime. Printre cei prezenţi s-a aflat şi băiatul ofiţerului român. Copilul s-a născut câteva luni mai târziu după ce tatăl său şi-a pierdut viaţa în munţi.

În data de 26 iulie 2010, în jurul orei 15.20, un elicopter israelian de transport tip CH-53, care participa la exercitiul comun aerian româno-israelian BLUE SKY 2010, a pierdut legatura radio cu centrul de raportare control al exercitiului aerian.

La bord erau patru piloţi israelieni, unul român şi doi mecanici de zbor israelieni. Elicopterul s-a prăbuşit într-o zonă stâncoasă din Bucegi, în punctul cunoscut drept Poiana Guţanului, în apropiere de Fundata. Niciunul dintre membrii echipajului nu a supravieţuit

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă

La ceremonia organizată vineri 24 iulie, la zece ani de la tragedie, au participat, printre alţii şi soţia ofiţerului român mort în accidentul aviatic, însoţită de fiul său, Ştefan. Copilul nu a apucat să-şi cunoască tatăl. S-a născut la nici două luni după tragedie.

Imagine indisponibilă

Ştefan, băiatul ofiţerului român, mort în tragedia aviatică 

Pentru comemorarea acestui eveniment, jandarmii montani din cadrul Secţiei de Jandarmi Montane Bran, au arborat drapelul României şi cel al Israelului exact în locul unde elicopterul s-a prăbuşit.

Vă recomandăm şi:

Ţara în care o treime dintre piloţi zboară cu licenţe false. S-a aflat după un accident aviatic în care au murit 97 de oameni

Actualitate cu tancuri, nave de luptă şi rachete: Rusia şi Ucraina retensionează masiv situaţia regională. Unde se vor opri?

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite