VIDEO Salt din balon cu paraşuta la Sâmpetru pentru doborârea recordului naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni, un balon cu aer cald va urca la peste 10.000 de metri altitudine de unde Gabriel Dan Chiriac va sări în gol. Va urma o cădere liberă de 7.000 de metri la o temperatură de -60 de grade Celsius.

Tentativa de doborâre a recordului naţional care este vechid e 40 de ani va începe luni la ora 8.00 pe Aerodromul de la Sânpetru. Paraşutistul şi cei doi piloţi voe avea costume special care să îi protejeze de frig şi care să îi ajute să respire.

„A venit din nou vremea să ne pregătim de ceea ce ne-am propus să facem acum doi ani. Să doborâm un record care, dupa cum se vede, nu se lasă aşa uşor depăşit. Suntem pregatiţi, suntem gata de zbor. Sperăm săne ajute vremea şi să decolam într-un zbor încununat de succes. Vă mulţumim pentru susţinere şi răbdare. Sperăm să ne bucurăm împreună la sfârşit“, a transmis echipa pe blogul peste10000m.wordpress.com/.

La 20 august 1970, generalul Grigore Bastan, comandant al Trupelor de Paraşutişti a stabilit recordul naţional de paraşutare de la 10.000 de metri altitudine, cu o cădere liberă de 7.000 de metri. Bastan a murit în 1983, la 61 de ani.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Crina Coco Popescu a intrat pentru a doua oară în Cartea Recordurilor

FOTO Braşoveanul Andrei Roşu a devenit campion mondial la ultratriatlon

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite