VIDEO Fabrică de ţigări înfiinţată clandestin la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările de contrabandă au fost confiscate. FOTO:Arhivă.
Ţigările de contrabandă au fost confiscate. FOTO:Arhivă.

Procurorii DIICOT au anihilat o reţea de români, moldoveni şi iordanieni care se ocupa cu contrabandă de tutun. Anchetatorii au găsit sume mari de bani în casele suspecţilor.

Suspecţii au „înfiinţat” două fabrici clandestine de ţigări, una la Braşov, alta la Mizil. Utilajele pentru fabricarea şi ambalarea ţigărilor, precum şi a materiilor prime, respectiv tutunul vrac şi foiţele de ţigarete au fost procurate de liderul grupării, cetăţeanul Hariton Veaceaslav, care se îngrijea şi de forţa de muncă, fiind aduşi să lucreze în România mai ales moldoveni de condiţie modestă în ţara lor.

Potrivit anchetatorilor, activitatea ilegală a contrabandiştilor a fost sprijinită de Dahabreh Raed, în vârstă de 51 de ani, consul în cadrul Consulatului Onorific al Regatului Hasemit al Iordaniei la Braşov. Aflând că este urmărit, iordanianul a încercat să fugă din ţară, sâmbătă seară fiind reţinut la Otopeni, înainte de a urca în avionul spre Amman - Iordania. Ţigările contrafăcute erau vândute în toată ţara. Prejudiciul adus statului prin evaziune fiscală, conform estimărilor până la această dată, se ridică la aproape 825.000 de lei.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate au fost confiscate utilajele pentru fabricarea ţigaretelor, peste două tone de tutun „vărsat”, 10.000 de ţigarete, timbre, blanchete, filtre şi sumele de 120.000 de lei şi 135.000 de euro. Suspecţii au fost arestaţi.

Fabrică clandestină de ţigări la Brasov

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite