VIDEO Echipament medical donat de Asociaţia „Dăruieşte Viaţa“ pentru spitalele din Braşov şi Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipamente de protecţie împotriva coronavirusului de la Asociaţia „Dăruieşte Viaţa” pentru spitalele din Braşov şi Timişoara Foto capturi video
Echipamente de protecţie împotriva coronavirusului de la Asociaţia „Dăruieşte Viaţa” pentru spitalele din Braşov şi Timişoara Foto capturi video

Asociaţia „Dăruieşte viaţă” a primit luni, 16 martie, echipamente de protecţie împotriva coronavirusului pe care intenţionează să le doneze spitalelor din Braşov şi Timişoara.

Luni, 16 martie, un transport cu echipamente de protecţie pentru medici şi bolnavii de coronavirus din partea Asociaţiei „Dăruieşte Viaţa” a plecat spre centrele medicale din Braşov şi Timişoara. 

Jurnalistul Alex Dima a realizat o scurtă filmare înainte de plecarea transportului şi a avut o discuţie pe această temă cu Oana Gheorghiu, membru fondator al Asociaţiei „Dăruieşte Viaţa”. 

„Avem echipamente de protecţie pentru medici: combinezoane, halate, măşti, mănuşi, măşti cu filtrare speciale, am reuşit să găsim câteva, avem nişte sonde pentru intubare, care-i ajută pe pacienţi să nu se infecteze de la intubare, ploscare, tot ceea ce am putut găsi pe piaţă rapid şi ce medicii ne-au cerut”, a explicat Oana Gheorghiu. 

Primele aparate de ventilaţie mecanică vor sosi miercuri, iar altele săptămâna viitoare

„Sosesc primele aparate de ventilaţie mecanică miercuri (18 martie - n.r.) şi vor fi deja instalate. Iar următoarele 10 vor sosi săptămâna viitoare. Şi sperăm să strângem bani, să mai aducem, pentru că România are foarte puţine, în jur de 1.000, în comparaţie cu Italia sau Germania care au în jur de 25.000 - 28.000, fiecare. Şi dacă am avea 1.500 tot ar fi foarte puţine. Oamenii pot să ajute printr-un SMS la 8826, pentru a dona 2 euro - se poate trimite fără text, sau pe platforma noastră „daruiesteviata.ro” pot face donaţii. E momentul să stăm în casă cei care n-aveam treabă urgentă şi să ne ajutaţi să strângem bani şi să ne protejăm medicii! Împreună, putem să ieşim din criză! Pentru echipamentele din Brazilia, avem un termen de livrare de 10 - 12 zile, începând de vineri. Sperăm ca săptămâna viitoare să sosească”, a mai spus reprezentanta asociaţiei care s-a angajat în construirea primului spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România, cu ajutorul donaţiilor.

Aparatele de ventilaţie mecanică sunt cumpărate din Brazilia cu banii proveniţi din cele mai recente donaţii primite de asociaţie. Reprezentanţii acesteia au decis să-i redirecţioneze către spitale, pentru lupta cu noul coronavirus. 

Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu sunt fondatoarele Asociaţiei Dăruieşte Viaţa. La finele anului trecut, ele au anunţat că început deja construcţia unui al doilea spital, o clădire nouă pentru ca Spitalul Marie Curie să fie mutat, iar copiii să beneficieze de tratament la standarde înalte.   

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite