Jurnalistul Alex Dima, revoltat de ceea ce numeşte „inconştienţă“: „Avem 900 de aparate de ventilaţie artificială în toată ţara. Germania are 28.000“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Dima Foto Pro TV
Alex Dima Foto Pro TV

Într-o postare devenită rapid virală pe Facebook, Alex Dima trage un semnal de alarmă despre inconştienţa autorităţilor şi a românilor în faţa pandemiei de coronavirus.

Întors recent din Germania, jurnalistul Alex Dima vorbeşte în cea mai recentă postare pe Facebook despre inexistenţa măsurilor de precauţie din avioane, dar şi de pe Aeroportul Otopeni, despre românii care se comportă de parcă ar fi în vacanţă, despre gestul de o „inconştienţă criminală” al premierului Ludovic Orban şi al ministrului Sănătăţii, Victor Costache, de a organiza o conferinţă de presă cu o armată de jurnalişti pentru a-i anunţa că este posibil să fie contaminat cu noul coronavirus, dar şi despre situaţia dezastruoasă din spitalele din România. 

Iar la final, trage un semnal de alarmă pentru a se instaura „starea de necesitate”, iar cei care se fac vinovaţi să fie aspru pedepsiţi, la fel ca în alte ţări unde se duce o luptă eficientă împotriva pandemiei: „Echipamentele de protecţie şi dezinfectanţii sunt pe terminate. Avem 900 de aparate de ventilaţie artificială în toată ţara. Folosite la capacitate maximă. Germania are 28.000, spre exemplu. Testele pentru covid sunt pe terminate. Informaţiile le am de la Asociaţia „Dăruieşte Viaţa” care se chinuie acum să aducă din afară astfel de aparate şi echipamente”, atrage atenţia cunoscutul jurnalist.

„În spitale, echipamentele de protecţie şi dezinfectanţii sunt pe terminate”

Iată textul postării de pe Facebook al jurnalistului Alex Dima: Inconştienţă! Luaţi aminte la acest termen pentru că ne defineşte în totalitate!

 

M-am întors noaptea trecută din Munchen, alarmat de veştile din ţară. Cu mască şi lichid de spălat pe mâini. Mai erau vreo 2-3 oameni care purtau măşti. În rest, nimic. Ceilalţi se uitau la noi ca la nişte ciudaţi. La check-in, un domn întreba de unde venim. Bineînţeles, toată lumea răspundea că din Germania, în condiţiile în care câteva doamne aveau paporniţe cu înscrisuri în italiană. Mai mult ca sigur, fugeau din Italia spre ţară.

 

În avion stewardesele purtau mănuşi şi măşti, dar le tot dădeau jos, gest care le anula utilitatea.

Ajungem pe Otopeni. Mă aşteptam ca măcar aici să fie măsuri. Aceeaşi întrebare: de unde venim. Toată lumea a trecut testul. Am trecut prin dreptul unei camere care probabil ne lua temperatura. Şi atât. De faţă, era un domn îmbrăcat pe jumătate într-un costum alb.

 

Pe pereţii aeroportului, care începe să arate ca Gara de Nord (oameni fără adăpost dormeau pe canapele şi prin diferite colţuri), afişe ne atenţionau că "pesta ucide porcii"!

 

În această dimineaţă, într-un gest de o inconştienţă criminală, premierul Orban şi ministrul Sănătăţii s-au întâlnit cu o armată de jurnalişti pentru a le da vestea că ei, după ce se mai vânzolesc un pic prin mulţime, se vor autoizola, întrucât sunt şanse mari să fie contaminaţi. Vă daţi seama cine ne conduce?

 

Tot văd ştiri din Italia care anunţă că medicii nu mai fac faţă situaţiei. Că nu mai sunt locuri în spitale. Mă uit pe geam, şi parcul din faţa blocului e plin, copiii se joacă, adulţii sunt la fotbal.

 

Fraţilor, nu suntem în vacanţă!!! Înţelegeti că suntem pe cont propriu, uitaţi-vă la cei care ne conduc! Sau ar trebui să ne conducă! Singurele gesturi pe care le fac politicienii sunt populiste. Ministrul Sănătăţii e preocupat acum să îi asiste pe jurnalişti în momentul testării.

 

În spitale, echipamentele de protecţie şi dezinfectanţii sunt pe terminate. Avem 900 de aparate de ventilaţie artificială în toată ţara. Folosite la capacitate maximă. Germania are 28.000, spre exemplu. Testele pentru Covid sunt pe terminate. Informaţiile le am de la „Asociaţia Dăruieşte Viaţă” care se chinuie acum să aducă din afară astfel de aparate şi echipamente. Îmi tot vine în minte cazul Colectiv.

 

Trebuie declarată starea de necesitate! Politicienii noştri trebuie să înţeleagă situaţia în care suntem!

Preşedintele nostru trebuie să se trezească! Cei care nu respectă regulile trebuie să fie pedepsiţi!

 

Protejaţi-vă, izolaţi-vă, apăraţi-vă sănătatea voastră şi pe cea a celor de lângă voi! Respectaţi regulile!

Dacă nu ieşim din starea de inconştienţă vom plăti scump!”, atrage atenţia Alex Dima în postarea de pe Facebook.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite