Universitatea Transilvania susţine Braşovul pentru capitala Regiunii Centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rectorul Universităţii Transilvania susţine Braşov. FOTOArhivă.
Rectorul Universităţii Transilvania susţine Braşov. FOTOArhivă.

Acum 80 de ani Braşovul a fost propus pentru titulatura de capitală a României. Braşovul are toate argumentele de natură economică, socială, culturală, medicală, sportivă să câştige orice competiţie cu celelalte reşedinţe de judeţ din Regiunea Centru.

Rectorul Universităţii Transilvania, Vasile Abrudan a afirmat că Braşovul este cel mai mare oraş din Regiunea Centru, este singura reşedinţă de judeţ cu peste 200.000 de locuitori din zonă şi dispune de resursele umane susţinerii acestui proiect. Braşovul are cea mai mare şi cea mai bună clasată universitate din Regiunea Centru, este cel mai mare contributor la bugetul de stat din Regiunea Centru, este prin tradiţie un nucleu antreprenorial al României, este cel mai important oraş turistic din zona centru.
 

„Adeziunile pentru susţinerea Apelului pot fi transmise la adresa de e-mail capitalabrasov@univbv.ro, iar noi, ca universitate, le vom transmite către principalele instituţii şi organizaţii din judeţ şi de la nivel naţional. Considerăm că Universitatea Transilvania trebuie să-şi asume acest rol integrator pentru comunitate având în vedere că suntem cea mai mare instituţie din municipiu, cu 1.400 de salariaţi şi 20.000 de studenţi, din care peste 6.000 sunt braşoveni. De ce Universitatea Transilvania? Pentru că nu putem fi acuzaţi de partizanat politic. Prin natura noastră suntem obiectivi şi trebuie să fim obiectivi. Avem libertatea de gândire şi de exprimare şi de aceea cred că suntem instituţia care trebuie să vină cu aceste argumente pentru susţinerea Braşovului drept capitală regională“, a declarat rectorul Universităţii Transilvania, prof. dr. ing Ion Vasile Abrudan.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite