Universitatea Transilvania, pe locul al treilea din ţară în privinţa fondurilor UE atrase

0
0

Potrivit raportului anual al Societăţii Academice din România (SAR) – 2017, Universitatea Transilvania din Braşov este pe locul al treilea, la nivel naţional, în ceea ce priveşte fondurile europe atrase, în perioada 2007-2013 de către universităţile de stat.

Raportul SAR arată că Universitatea Transilvania ocupă acest loc atât din perspectiva cuantumului fondurilor atrase, cât şi din cea a corelării lor cu creşterea performanţei instituţionale, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POSCCE).

Pe primul loc este Politehnica din Bucureşti, cu 220,8 milioane de lei, urmată de Universitatea Politenica din Timişoara – 74,6 milioane şi Universitatea Transilvania din Braşov – 60 milioane.

Cu toate că a beneficiat de un nivel mai ridicat de investiţii în proiectele de cercetare, Universitatea Transilvania Braşov, prin comparaţie cu alte universităţi, nu a reuşit să îşi îmbunătăţească rezultatele la un nivel ridicat al performanţei academice.

Prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, universităţile din România au beneficiat, în total, de fonduri de 1,2 miliarde de lei.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite