Un şofer care transporta elevi la şcoală a fost depistat beat la volan de dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nici două zile după accidentul produs pe DN 1 de către un şofer de ambulanţă aflat sub influenţa băuturilor alcoolie, tot pe DN 1, şi tot în zona Făgăraşului, a fost tras pe dreapta un şofer de microbuz şcolar, depistat sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii Serviciul Rutier Braşov au desfăşurat joi, 18 octombrie, o acţiune a vizat combaterea încălcării normelor rutiere de către conducătorii auto care efectuează transport public de persoane şi mărfuri.

Cu această ocazie, în jurul orei 7.25, agenţii  au depistat în trafic un bărbat în vărstă de 53 ani care conducea sub influenţa băuturilor alcoolice un microbuz de transport elevi, în care se aflau elevi preluaţi din comuna Beclean şi transportaţi către liceele din municipiul Făgăraş. „La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenţei alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost de 0.14 mg/l alcool pur. Conducătorul auto a solicitat sa-i fie recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat Gabriela Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Amenzi de aproape 39.000 de lei

În cadrul acţiunii de ieri au acţionat 54 de poliţişti, dintre care 42 poliţişti rutieri, care au controlat 443 autovehicule şi au efectuat testarea din punct de vedere al prezenţei alcoolului în aerul expirat pentru tot atâţia conducători auto. Au fost aplicate în total 116 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 38.460 lei şi au reţinut un număr de 8 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care patru pentru conducători de autoturisme aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, iar restul de patru permise, pentru alte abateri la regimul rutier.

Citeşte şi:

Şoferul de ambulanţă care a intrat cu maşina în şanţ a fost reţinut pentru 24 de ore şi a rămas fără serviciu

FOTO VIDEO Şapte maşini au fost avariate pe un bulevard principal din Braşov, din cauza unei lucrări nesemnalizate

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite