Un nou autobuz electric, în probe, la RAT Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regia Autonomă de Transport Braşov testează din nou, zilele acestea, un autobuz electric. Dacă în luna aprilie a anului trecut pe străzile Braşovului a circulat un astfel de autobuz  fabricat în China, acum, la poalele Tâmpei a ajuns un autobuz fabricat de unul dintre cei mai mari producători de autobuze, troleibuze şi autocare din Cehia.

Acesta nu va fi pus însă în circulaţie şi pe liniile RAT, fiindcă producătorul l-a oferit spre exploatare Regiei doar timp de câteva zile şi va face doar câteva curse experimentale. Directorul general al RAT Braşov, Cristian Radu, a precizat faptul că cel mai devreme, achiziţia de astfel de mijloace de transport s-ar putea face, în doi, trei ani.

„Va fi nevoie să intrăm într-un program dedicat achiziţiei de astfel de autovehicule, iar acest lucru va fi posibil numai după ce se vor deschide noile axe de finanţare. Va dura cel puţin doi, trei ani până când se vor scrie proiectele, se va aplica pe programe şi va începe implementare. Unii sunt pesimişti şi spun că nu vom vedea niciodată astfel de autobuze la Braşov, dar eu sunt sigur că vom reuşi să avem şi astfel de mijloace de transport în comun. Acum avem o nouă experienţă cu un autobuz electric, în contextul în care la nivel mondial există o creştere a producţiei de autovehicule electrice. Totodată, constructorii încearcă acum să limiteze timpul necesar pentru încărcarea unui astfel de autovehicul, să se ajungă la tehnologii care să nu mai împiedice staţionarea autobuzului. Am văzut un astfel de autobuz lansat în SUA, pentru care timpul de încărcare a ajuns la numai o oră”, a precizat Cristian Radu.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite