Un cerb alb va fi adus la Zoo Braşov. La noi în ţară mai poate fi văzut doar la Complexul de Ştiinţe ale Naturii de la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cerbul alb, o specie pe care de dispariţie va ajunge la Zoo Braşov în acest an. Tot în acest an vor fi aduşi şi leoparzi de zăpadă.

Potrivit mitologiei, cerbul alb aude noroc şi belşug celor care îl întâlnesc. El va fi cu siguranţă noua atracţie a Grădinii Zoologice de la Braşov. Preferă clima mai rece, astfel că la poalele Tâmpei se va adapta bine. Tot anul acesta la ZOO va ajunge şi o pereche de leoparzi de zăpadă. În România, cerbi albi mai există doat într-o microrezervaţie de la Constanţa.

„În prezent, la Zoo Braşov sunt 370 de animale din 72 de specii. Intenţionăm totodată să reamenajăm şi clădirea pentru specii exotice, fiindcă recomandarea Asociaţiei Europene a Grădinii Zoologice şi Acvariilor (EAZA) a fost aceea de a ventila şi a lumina în mod natural clădirea în vederea achiziţiei unor exemplare de păsări exotice. Totodată, doi angajaţi ai Zoo Braşov vor merge la şcolarizare în Ungaria pentru a lua lecţii despre îngrijirea şi întreţinerea leoparzilor de zăpadă, care sunt nişte animale destul de sensibile şi au nevoie de un tratament mai special”, a explicat viceprimarul Ciprian Bucur, citat de bzb.ro.

ZOO Braşov s-a redeschis în octombrie 2014 după trei ani de lucrări şi o investiţie de 32 de milioane de lei. Zoo Braşov are alte două atracţii unice în România: Casa cu Ocol şi o panoramă extraordinară a leilor şi tigrilor. Biletele la noul parc zoologic costă 5 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite