Un braşovean, performer în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul lotului naţional de baschet masculin al României, braşoveanul Dan Calancea, a reuşit să-şi ducă propria formaţie până în sferturile de finală ale Campionatelor Mondiale Universitare, care se desfăşoară în această perioadă, la Shenzen, în China.

Românii puteau realiza o performanţă uluitoare, însă au ratat prezenţa în semifinale, după ce au fost învinşi, în sferturi, de reprezentativa Canadei, scor 58-71. Ţinând cont că în 2009, la Universiada de la Belgrad, naţionala de baschet a terminat pe locul 13, performanţa din acest an este cu atât mai importantă.

În momentul de faţă, România va juca pentru ocuparea locurilor 5-8 la finalul competiţiei.

„Cu mai multă atenţie puteam realiza chiar o performanţă unică în baschetul românesc şi anume calificarea în semifinalele competiţiei. După rezultatele negative de acum doi ani, băieţii şi-au dorit foarte mult să iasă din anonimat la această competiţiei. Ne-am adaptat puţin mai greu la viaţa de aici, dar mai ales la fusul orar, însă, uşor-uşor, ne-am intrat în ritm şi am făcut meciuri foarte bune.

Experienţa din China ne-a prins foarte bine, am văzut lucruri unice aici şi am intrat în contact direct cu o civilizaţie uluitoare. Am avut timp să vizităm şi oraşul Shenzen şi am fost plăcut surprinşi de ceea ce am văzut", a declarat antrenorul Dan Calancea.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite