Un braşovean a ajuns pe „Tărâmul Făgăduinţei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un împătimit al fotografiei, Răzvan Bujdoiu a asistat la un ritual la indineilor mayaşi, în jungla din Yukatan. Oraşul mayaş Chichen-Itza este supranumit „Tărâmul făgăduinţei" şi este unul dintre cele mai importante dovezi ale civilizatiei Maya-Toltec.

Un tânăr din Braşov, Răzvan Bujdoiu, este cunoscut pentru destinaţiile exotice pe care le alege, care sunt foarte costisitoare. Zilele trecute s-a întors dintr-o aventură unică poate pentru mulţi dintre pământeni. A ajuns în apropierea unui sat mayaş din junglă, în Peninsula Yukatan, unde a surprins, ca paparazzi, după cum recunoaşte, un ritual al indienilor maya.

image

Unul dintre principalele puncte de atracţie ale turneului a fost străvechiul oraş Chichen-Itza, care adăposteşte mai multe obiective de interes turistic.

Situl este compus din mai multe cladiri: Piramida Kukulcan, Piaţa celor 1.000 de coloane, Templul Curţii Ovale, Tempul Jaguarului, Tempul Războiul, Observatorul, Osuarul, Platforma Venus, Plaforma Uliului şi Jaguarului, Drumul către Locul de Sacrificii, Platforma Craniilor şi Templul Bărbatului Bărbos.

image

„Mi-am dorit foarte mult să văd vestigiile culturii maya. Timp de doi ani am citit despre ceea ce am reuşit să văd. Sunt distracţii relativ destul de scumpe, dar vă spun sincer că merită din plin. O viaţă avem şi cu asta rămanem", ne-a mărturisit Răzvan Bujdoiu.

Quetzalcoatl este un alt nume dat de tolteci zeului Kukulkan. Piramida are 365 de trepte, 18 terase şi 52 de panouri. În zilele echinocţiilor de primăvară şi de toamnă, 21 martie şi 21 septembrie, aici se poate observa fenomenul luminos „mişcarea şarpelui", creat de umbrele lăsate de trepte. Piramida era o reprezentare, în primul rând. a „Muntelui Şarpelui", locul unde, conform credinţei Maya, a avut loc prima Creaţie. În fapt, piramida, este un calendar solar cu 365 de zile, numărate în cele 365 de trepte.

image

El Caracol-Observatorul a fost dedicat studierii mişcării stelelor şi planetelor şi este unul dintre cele mai frumoase realizări ale culturii Maya în Yucatan. 

Observatorul a fost construit în două perioade diferite, turnul fiind mai recent decât platformele. În interiorul turnului sunt o mulţime de ferestre micuţe, folosite pentru a studia mişcarea stelelor. O scară interioară. în formă de carcasă de melc, duce la partea cea mai înalta a turnului, care are în jur de 13 metri înălţime, iar Observatorul, în total, are 22,5 metri.

image

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite