Un bătrân din Teliu, găsit inconştient în masivul Făgăraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiune dificilă de salvare, aseară, pentru salvamontişti şi jandarmii montani pe Valea Sâmbetei, în masivul Făgăraş. Un grup de turişti au sunat la 112, la ora 16.30, după ce au găsit un bătrân de 72 de ani, din Teliu, inconştient.

„Imediat, echipe mixte de căutare – salvarem de ka Salvamont Victoria şi Postul de Jandarmi Montani Sâmbăta de Sus au plecat spre zona indicată de turişti. În jurul orei 19.00, echipele au ajuns la victimă, care se afla în zona refugiului Salvamont de pe Valea Sâmbetei. I s-a acordat primul ajtor, după care a fost imobilizat pe targa de transport în vederea coborârii de pe masiv”, a rpecizat maiorul Ciprian Aldea, purtătorul de cuvânt al jandarmilor braşoveni.

Salvatorii au îcnercat să cheme şi un elicopter SMURD, dar vremea nefavorabilă nu a permis acest lucru. În cele din urmă, bătrânul a fost coborât în siguranţă în Sâmbăta de Sus, unde a ajuns în jurul orei 20.45. Potrivit paramedicilor de la SMURD, care l-au transportat la SpPitalul municipal Făgăraş, este posibil să fi suferit un atac cerebral.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite