Un bărbat a păstrat produsele returnate unui comerciant online, deși a încasat banii

0
Publicat:

Angajatul unei firme de comerț online lua banii pentru produsele returnate, dar nu mai livra și produsele. El începuse chiar să vândă produsele printr-o altă firmă.

Un bărbat încasa banii de retur, dar nu mai înapoia bunurile firmei FOTO Ioan Buciumar
Un bărbat încasa banii de retur, dar nu mai înapoia bunurile firmei FOTO Ioan Buciumar

Un bărbat s-a gândit că face o afacere profitabilă dacă nu mai înapoiază unui comerciant online bunurile pe care clienții le returnau. Omul s-a gândit chiar că ar putea să încaseze și a doua oară banii pe aceste bunuri dacă le înstrăinează din nou, prin intermediul unei societăți comerciale care le vindea chiar pe platforma firmei păgubite.

Afacerea nu a funcționat prea mult timp, deoarece societatea păgubită a mers pe firul acesteia și a aflat că era înșelată în formă continuată de către angajat. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov au pus în mișcare o acțiune penală față de persoana suspectată că a comis aceste fapte.

În intervalul februarie – noiembrie 2022, o persoană, prin manipularea serviciului de retur al unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate vânzarea online de produse și care oferă posibilitatea livrării la anumite puncte special amenajate, a indus-o în eroare pe aceasta, în sensul că a recuperat prețul achitat, dar a și păstrat bunurile achiziționate, provocând astfel o pagubă de aproape 80.000 lei constând în contravaloarea telefoanelor și a laptopurilor dobândite”, au precizat anchetatorii.

Felul în care a acționat individul denotă premeditarea faptelor.

În acest sens, inculpatul a folosit carduri bancare neînregistrate pe numele său, conturi e-mail cu date înșelătoare, conturi fictive pe platforma societății păgubite, precum și adrese diferite de retur, în vederea ascunderii identității reale. De asemenea, unul dintre telefoane ar fi fost ulterior înstrăinat printr-o societate aflată în legătură cu inculpatul și care are ca obiect de activitate vânzarea unor astfel de bunuri pe platforma de vânzare a societății păgubite”, au mai arătat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Inculpatul a fost, mai întâi, reținut pentru 24 de ore, după care a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă.

Instanța a admis cererea procurorilor, astfel că acesta va fi cercetat în următoarele 30 de zile în stare de arest preventiv.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri