Turism ca la români. Cazarea de Paşte în Bran-Moeciu este cu 50% mai scumpă decât într-o altă săptămână a anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarii de pensiuni profită de vacanţa de sărbători. FOTOArhivă.
Proprietarii de pensiuni profită de vacanţa de sărbători. FOTOArhivă.

Proprietarii de pensiuni profită de vacanţa de Paşte şi ridică tarifele. Preţurile reale sunt cu totul altele decât cele de pe site-urile pensiunilor.

Dacă vreţi să mergeţi de Paşte la Bran sau Moieciu nu vă luaţi după preţurile de pe internet. Sunaţi mai bine ca să ştiţi câţi bani veţi da pentru o noapte de cazare. La vilele de trei margarete unde preţul pe site este de 80-90 de lei camera pe noapte, dacă sunaţi la recepţie aflaţi că de Paşte cameră costă 100-130 de lei. În preţ intră doar cazarea, locul de joacă pentru copii şi parcarea.

Şi la pensiunile de lux situaţia este aceeaşi. Pe site sunt afişate preţuri de 120-180 de lei pe noapte, dar în realitate, de Paşte, o cameră este 200-250 de lei pe noapte. Găsim şi alte oferte, dar totuşi scumpe. 1200 de lei pentru un sejur de trei zile du demipensiune.
 

Tot tipic românesc, mai este şi un altfel de turism. În zona Bran-Moieciu se închiriază şi vile cu preţuri cuprintre între 1.000 şi 2.000 de lei pentru un sejur de trei nopţi. Deşi nu prea au clienţi proprietarii nu vor să închirieze doar o cameră sau două, ci doar vila întreagă.

Dacă ajungeţi la Bran nu vă gândiţi că vă puteţi caza doar o noapte. Proprietarii de pensiuni închiriază pe cel puţin trei zile. Nu se încurcă cu o noapte. Chiar şi aşa turişti există. Deja mai bine de jumătate din locurile de cazare au fost ocupate.

Reduceri în Grecia sau Turcia

Spre deosebire de români, turcii şi grecii au oferte special de Paşte. La vecinii bulgari, un sejur de trei zile cu all-inclusiv costă în medie 150 de euro. La Greci preţurile ajung şi la 200 de euro. Aceste tarife sunt valabile la unităţi de cazare similar celor din zona Bran-Moieciu, adică vile şi hoteluri de 2-3 stele.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite