Trimişi în judecată pentru contrabandă cu ţigări şi complicitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui comunicat de presă sosit pe adresa redacţiei, Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov informează că Moldovan Valeriu şi Maria au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări, respectiv complicitate.

În urma cercetărilor s-a scos la iveală că, la data de 13 iulie, inculpatul a fost depistat, pe raza unei comune din judeţul Argeş, deţinând în autoturismul său un număr de 100.040 bucăţi ţigarete ambalate în pachete fără marcaje fiscale de accize sau purtând marcaje fiscale de accize aparţinând altui stat. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale este de 53.740 lei. Din cercetări a mai reieşit faptul că, în perioada februarie- iulie 2011, inculpatul a comercializat pe teritoriul României, către diverşi consumatori, astfel de ţigarete.

În aceeaşi perioadă de timp, Moldovan Maria, intermediind cu consumatorii finali, l-a sprijinit pe inculpatul Moldovan Valeriu în activitatea de sustragere de la plata obligaţiilor fiscale referitoare la ţigaretele nemarcate, deţinute în afara antrepozitului fiscal, achiziţionate şi ulterior comercializate către diferite persoane.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite