Tigrii şi leii vor putea fi admiraţi mult mai de aproape la Zoo

0
0

Pentru ca vizitatorii să poată vedea mai bine tigrii şi leii de la Grădina Zoologică Braşov, dar şi pentru  eliminarea stresului la care sunt supuse animalele, o parte din plasele de la ţarcurile lor vor fi înlocuite cu geamuri speciale.

Astfel, la fiecare dintre cele trei spaţii în care sunt ţinuţi leii, în locul unor porţiuni din gardul metalic, vor fi instalate câte trei panouri de sticlă, cu dimensiunea de 3 x 2 metri (compuse din trei straturi de sticlă de 12 mm fiecare în parte, finisată, securizată şi laminate cu folie PVC), iar privitorii vor putea sta exact lângă geam, nu la o distanţă de peste un metru de ţarc, cum este în prezent, a explicat, Alin Pînzaru, directorul Grădinii Zoologice Braşov.

În ceea ce priveşte ţarcurile pentru tigri, pentru ca aceste feline să fie văzute şi fotografiate mai bine, de pe aleea principală se va amenaja o cale de acces cu scară, care se va opri între două dintre ţarcuri.

 „Practic, vom lua câte puţin din fiecare dintre cele două ţarcuri, pentru a putea amenaja un punct de observaţie, care, la fel, va fi prevăzut cu geamuri speciale. În acest mod, vizitatorii vor putea vedea de aproape felinele şi le vor putea face şi poze, fără ca gratiile să îi mai deranjeze”, se arată în expunerea de motive prezentată consilierilor locali.

Indicatorii tehnico-economici aferenţi acestor lucrări vor fi supuşi aprobării Consiliului Local Braşov în şedinţa de plen de mâine. Conform proiectului de hotărâre, valoarea investiţiei este estimată 895.542,55 lei, din care construcţile şi  montajul sunt de 721.199,50 lei.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite