Terenul fostei uzine Hidromecanica, pârloaga din centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar steagurile mai amintesc de fosta uzină Hidromecanica. FOTOArhivă.
Doar steagurile mai amintesc de fosta uzină Hidromecanica. FOTOArhivă.

La mai bine de patru ani de când a început demolarea uzinei Hidromecanica din Centrul Civic, în locul ei este tot un teren viran care arată ca nuca în perete. Investiţii uriaşe s-au tot anunţat, dar până acum nu s-a construit absolut nimic.

Terenul care arată ca o pârloagă este în centrul civic, în zona zero a Braşovului. A fost cumpărat cu 13 milioane de euro în 2011 de Cora care a anunţat atunci o investiţie de 60 de milioane de euro. În zonă trebuiau să apară până acum un hotel cu 11 etaje, galerii comerciale cu patru etaje, imobile cu birouri şi locuinţe de trei sau patru etaje şi Primăria a amenajat chiar şi un sens giratoriu care să permită mai uşor accesul auto în zonă. Uzina Hidromecanica a fost demolată. Uzina Hidromecanica a fost unul dintre simbolurile oraşului industrial Braşov. A fost înfiinţată în 1880. Angajaţii lucrau în ateliere de turnătorie fontă şi prelucrări mecanice. În clădirea „Hidromecanica s-au fabricat primul autobuz şi primul strung românesc, în anii 50. În perioada de glorie, la Hidromecanica munceau mii de oameni. Acum este în faliment şi toţi muncitorii au fost concediaţi.

Anul trecut belgienii de la Cora au anumţat că renunţă la investiţie deoarece rezultate din România ale companiei nu erau mulţumitoare. Terenul fostei uzine a fost preluat acum de Compania AFI Europe, care estimează că în 2016 va începe construcţia de spaţii rezidenţiale şi birouri în zonă, scrie bizbrasov.ro. Până atunci însă în Centrul Civic rămâne terenul viran plin de moloz.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite