Taximetriştii au protestat pe străzile Braşovului FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Stelian Grajdan
Foto: Stelian Grajdan

Peste 100 de autoturisme au mărşăluit astăzi prin Braşov, protestând faţă de unele articole din noua lege a taximetriei, dar şi faţă de faptul că tariful pe kilometru a rămas la un nivel foarte mic.

Aceştia nu sunt de acord cu faptul că prin noua lege a taximetriei numai firmele care au peste 50 de maşini vor mai avea dispecerat, iar astfel, taximetriştii independenţi ar ajunge la cheremul firmelor mari, ca să mai primească comenzi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Sindicatului Taximetriştilor din Braşov, Valentin Oancea, aceştia sunt nemulţumiţi şi de tariful practicat, respectiv 1,35 lei/km, pe care îl consideră mic, în condiţiile în care carburanţii s-au scumpit, iar firmele de taximetrie nu mai fac profit de câţiva ani.

Foto: Stelian Grajdan

Click pe poze pentru a mai multe imagini de la marşul taximetriştilor

„Am depus la Prefectură o listă cu revendicările şi am adus şi câteva amendamente la Legea taximetriei, respectiv la articolul care spune că doar firmele de taximetrie cu peste 50 de maşini îşi pot organiza dispecerat şi la articolul care se referă la cazierul taximetriştilor", a spus Oancea.

Pe lângă majorarea tarifului pe kilometru, taximetriştii mai cer Primăriei Braşov suplimentarea numărului de locuri în spaţiile amenajate în centrul oraşului, în prezent existând doar 40 de locuri pentru taximetre.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite