Târgul de Crăciun, premieră la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul de Crăciun a debutat, aseară, cu concertul lui Horia Brenciu şi cu muzică simfonică interpretată din turnul clădirii Olimpia. Sute de copii, însoţiţi de părinţii lor, au venit la Olimpia încă din prima seară, cu speranţa că îl vor vedea pe Moşu'. Au fost întâmpinaţi de reni, zâne bune şi clinchet de clopoţei.

 De Moş Nicolae, cel mai bine s-au vândut căsuţele din turtă dulce şi migdalele în zahăr. „Turta dulce seamănă cu ce făcea mama mea în copilărie. E bine că s-au gândit şi românii să facă un târg de Crăciun, în alte ţări există de mult", a mărturisit  Mihai Hagi, din Bucureşti.

Punctul de atracţie al târgului a fost încă de la început cuşca renilor. Copiii au petrecut ore în şir lângă animalele de poveste.

Nu am mai văzut niciodată reni adevăraţi. Cel mai mult aş vrea să pot să-i ating. Sunt sigură că sunt renii de la sania moşului şi cred că aş putea să vorbesc chiar cu ei pentru cadouri", a spus Miruna Bârzan, una dintre fetiţele prezente la târg.

Am crezut că o să-mi fie frică de ei, dar nu îmi este. Sunt ca cei din desenele animate, doar că sunt mai frumoşi", a spus încântată o altă fetiţă aflată în apropierea renilor.

Figurine de porţelan şi podoabe de brad

Comercianţii prezenţi vând în principal produse nemţeşti. Preţul figurinelor de porţelan porneşte de la 20 de lei şi poate ajunge şi la 1.000 de lei. Podoabele pentru pomul de Crăciun se vând cu 5-6 lei, însă şi cu 170-200 de lei, dacă este vorba de produse mai deosebite.

Avem fluturaşi, reni şi tot felul de păpuşi care se atârnă în brad şi crează o atmosferă deosebită în casă. Podoabele care sunt mai noi pe piaţă sunt şi ceva mai scumpe", a explicat Raluca Buzia, vânzătoare la târg.

Cei care vin să petreacă mai mult timp la târg trebuie să ştie că un pahar de vin fiert costă 4 lei, iar unul de ceai cald, 2,5 lei. Cei care vor să plece cu o sticlă de vin nemţesc acasă, trebuie să scoată din buzunar între 19 şi 30 de lei.

Tot vinul este nemţesc, chiar şi cel fiert. E marfă de cea mai bună calitate, aşa că nu ne facem probleme cu vânzarea. O să se vândă cel puţin la fel de bine ca la Oktoberfest", a declarat Marian Deaconu, unul dintre comercianţii târgului. Prăjiturile costă între 6 şi 20 de lei, însă cine vrea să cumpere o casă de turtă dulce din care să manânce toată familia, trebuie să plătească între 50 şi 100 de lei.

Multe concursuri, pentru pici

Târgul este deschis, de luni până vineri, de la 16.00 la 18.00, iar în weekend, de la 16.00 la 22.00. Zilnic, organizatorii au pregătit surprize pentru copii. Se dau premii pentru cea mai haioasă scrisoare trimisă Moşului, cel mai frumos zâmbet, cel mai reuşit desen sau cel mai trăznit cadou.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite