Târg de Crăciun în Piaţa Sfatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căsuţele urmează să fie amplasate în Piaţa Sfatului. FOTOAndrei Paul.
Căsuţele urmează să fie amplasate în Piaţa Sfatului. FOTOAndrei Paul.

Braşovenii şi turiştii vor putea admira un decor spectaculos de Crăciun şi vor putea cumpăra decoraţiuni hand made făcute de artizanii braşoveni, dar şi produse tradiţionale. Ca să nu le fie frig se vor putea încâlzi cu o casă de vin fiert.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea, în Piaţa Sfatului vor fi amplasate două căsuţe pentru băuturi calde sau reci, 21 pentru preparate alimentare tradiţionale şi 17 pentru decoraţiuni de Crăciun. Târgul va fi deschis din 6 decembrie, odată cu aprinderea iluminatului de Crăciun.

Anul aesta vine şi cu alte  noutăţi,  mai precis  cu o Piaţetei din Poveste care va fi locul perfect pentru fotografii. Va exista jilţul lui Moş Crăciun în care braşovenii şi turiştii se pot aşeza pentru fotografii. El va fi străjuit de doi doldaţi din Spărgătorul de Nuci în mărime naturală. Aceştia vor păzi şi cartea de legende ale Braşovului. Totul într-un decor de lumini spectaculos. În Piaţa Sfatului, cei nouă stâlpi de iluminat public vor fi ornaţi pe acelaşi model ca bradul pentru a fi replici mai mici ai acestuia, acesta fiind un alt element de noutate în acest an. Bradul, ca şi stâlpii, vor reuni toate cele trei culori ale luminiţelor din restul zonelor, respectiv roşu, auriu şi argintiu. Bradul a fost adus în Piaţa Sfatului şi montat deja. El are 28 de metri.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite