Străzile Mureşenilor şi Michael Weiss se vor transforma în pietonal

0
0
Maşinile ar urma să treacă şi prin două tuneluri, pentru ca monumentele din zonă să nu fie afectate Foto: Adevărul
Maşinile ar urma să treacă şi prin două tuneluri, pentru ca monumentele din zonă să nu fie afectate Foto: Adevărul

Un proiect de amploare al Primăriei Braşov, care intenţionează ca, după modelul marilor metropole, centrul oraşului să fie doar pietonal, propune o variantă de ocolire a zonei, pe la marginea pădurii de După Ziduri şi peste pârâul „Spurcata".

Tunelurile ar urma să fie în zona Bastionului Graft şi a Turnului Negru, tocmai pentru a proteja cele două monumente istorice. Şoseaua ar urma să pornească din Livada Poştei şi să ocolească actualele străzi Mureşenilor şi George Bariţiu, pe lângă pădure, prin zona După Ziduri, şi să iasă pe la Maternitate peste pârâul Graft, unde ar urma să fie şi cel de-al doilea tunel.

„Această lucrare reprezintă ultima etapă din programul pe care l-am început în anul 2004, acela de a reda vechii cetăţi a Braşovului farmecul de altădată. Am început cu transformarea străzilor din centrul istoric în zone pietonale, înlocuirea asfaltului cu piatră naturală, iluminatul public se face acum cu lampadare, care se încadrează în arhitectura zonei, mobilierul urban este adaptat la această zonă istorică. Am înlocuit autobuzele de mare capacitate cu cele de mică capacitate, am interzis traficul greu în centrul istoric. Vom crea un drum de legătură care începe la Livada Poştei, în spatele Bibliotecii judeţene şi se termină la Maternitate. Odată realizat acest tronson cu infrastructura necesară putem să discutăm de crearea de spaţiu pietonal şi pe străzile Mureşenilor şi Michael Weiss, străzi care în prezent sunt utilizate total sau parţial pentru traficul rutier. Vom face un studiu de fezabilitate pentru a vedea costurile, iar apoi vom căuta sursa de finanţare din bugetul propriu sau din fonduri europene ", a precizat primarul George Scripcaru.

Parcare supraetajată la Bibliotecă

Conform proiectului propus, actuala alee pietonală de După Ziduri nu ar fi desfiinţată. Tot în cadrul acestui proiect este prevăzută construirea unei parcări multietajate în zona Bibliotecii Judeţene. Capacitatea parcării propuse este de 322 locuri, repartizate pe 4 niveluri.

În acest moment, documentaţia pentru acest proiect, se află în perioada de avizare la Comisia de Cultură, după care se va trece la etapa următoare de obţinere a celorlalte avize.

Mai multe - Braşov

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite