Stingerea incendiilor la autovehiculele electrice, o provocare la Brașov. Aici sunt cele mai multe autobuze electrice

0
Publicat:

Numărul tot mai mare de autovehicule electrice îi determină pe pompierii brașoveni să participe la cursuri de stingerea incendiilor la aceste mașini. Situația e diferită din cauza motorului electric. 

Stingerea incendiilor la mașinile electrice, provocare pentru pompieri FOTO Adevărul
Stingerea incendiilor la mașinile electrice, provocare pentru pompieri FOTO Adevărul

România urmează tendințele din America și Europa de Vest și pe șoselele din țara noastră vedem tot mai multe autovehicule electrice.

De altfel, vânzările de asemenea mașini cresc exponențial în ultimii ani, chiar dacă încă nu avem suficiente stații de alimentare.

Însă numărul crescut al acestui tip de vehicule face ca și numărul de accidente în care sunt implicate să fie în creștere, chiar dacă, deocamdată, cifrele sunt departe de cele în care sunt implicate doar vehicule cu motoare Diesel sau pe benzină.

Pompierii nu vor, însă, să îi prindă nepregătiți problemele pe care le-ar putea genera creșterea numărului de mașini electrice.

ISU Brașov va organiza în aprilie 2023 un curs pentru stingerea incendiilor la autovehicule electrice. Cum Brașovul are cel mai mare parc de mașini electrice pentru transportul în comun, acest curs este absolut necesar.

Pentru noi, aceste cursuri reprezintă o strategie de dezvoltare, astfel încât, în momentul în care se întâmplă, să fim foarte bine pregătiți, pentru că n-am vrea să ne pregătim abia după ce se-ntâmplă și să stăm să ne-ntrebăm oare ce-ar trebui să facem”, a declarat inspectorul șef al ISU Brașov, colonel Lucian Marciu.

Șeful ISU Brașov spune că, deocamdată, nu se cunosc foarte multe despre cum este cel mai bine să se intervină în astfel de cazuri, motiv pentru care pompierii se vor pregăti și vor fi și dotați cu sculele și autospecialele necesare.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite