Steagul naţional din vârf de munte, schimbat pe acorduri de cor şi de fanfară militară

0
0
Steagul de pe Tâmpa a fost schimbat pe acordurile Imnului Naţional FOTO IJJ Braşov
Steagul de pe Tâmpa a fost schimbat pe acordurile Imnului Naţional FOTO IJJ Braşov

Steagul de pe vârful Muntelui Tâmpa necesită să fie schimbat perioadic deoarece se deteriorează din cauza vântului şi a ploilor. De această dată, jandarmii au ales să îl schimbe de Ziua Imnului, pentru ca fanfara Academiei Henri Coandă şi corul Jandarmeriei să poată intona imnul acolo.

Pentru prima dată, steagul de pe Tâmpa a fost schimbat în acordurile muzicii. Pentru că drapelul a fost înlocuit de Ziua Imnului Naţional, organizatorii au decis să invite fanfara Academiei Henri Coandă şi corul jandarmilor braşoveni, care au interpretat „Deşteaptă-te, române!”. 

„Cu ocazia sărbătoririi Imnului Naţional al României, jandarmii braşoveni au desfăşurat o serie de activităţi. A fost înlocuit drapelul deteriorat de pe Muntele Tâmpa de către jandarmul care face acest lucru ori de câte ori este nevoie, în colaborare cu Agenţia Metropolitană Braşov. De asemenea, corul Jandarmeriei Braşov a intonat Imnul de Stat al României pe Muntele Tâmpa”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Braşov, Luiza Dănilă. 

Rangerul Muntelui Tâmpa, Viorel Mihai, a descris momentul ca unul emoţionant, mai ales că a lucrat, împreună cu voluntarii şi reprezentanţii autorităţilor, mai multe zile pentru ca totul să iasă perfect. „Atmosfera a fost emoţionantă. Oamenii se uitau, participau, făceau fotografii, erau bucuroşi că au ocazia să participe la un eveniment de acest gen”, a declarat rangerul Viorel Mihai. 

Rangerul a mai spus că a fost nevoie de un efort uriaş pentru ca fanfara şi toţi participanţii la eveniment să poată ajunge în vârful muntelui, fiecare să poată avea un loc precis determinat şi întreaga organizare să fie perfectă. 

Steagul de pe Tâmpa este schimbat temporar, de câte ori este nevoie. De această dată a fost aleasă Ziua Imnului Naţional pentru ca evenimentul să fie marcat împreună cu fanfara Academiei Forţelor Aeriene Henri Coandă şi corul Jandarmeriei. 

Vă mai recomandăm:

Cea mai mare colecţie de carte veche din România: comoara nepreţuită din Centrul Istoric al Braşovului FOTO

Promoţia „Mihai I 100” a Academiei Aeriene, pregătită să apere cerul ţării. Fetele, la înălţime

Mai multe - Braşov

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite