Stație de asfaltare fără autorizație de mediu, în Brașov. Oamenii din zonă au sesizat autoritățile

0
Publicat:

O firmă din Brașov nu mai are autorizație de mediu din 8 iunie 2022. În dimineața zilei de 7 octombrie a pornit stația de asfaltare, însă locuitorii cartierului au sesizat Primăria. 

Stația de asfaltare din cartierul brașovean Bartolomeu a fost pornită FOTO Primăria Brașov
Stația de asfaltare din cartierul brașovean Bartolomeu a fost pornită FOTO Primăria Brașov

Chiar dacă nu deține autorizație de mediu, firma Finco Drum a pornit stația de asfalt din cartierul Bartolomeu din Brașov. Cetățenii au sesizat imediat Primăria Brașov, care s-a adresat Gărzii de Mediu. Societatea le-a transmis comisarilor de mediu că a efectuat doar o probă în vederea vânzării activelor și relocării stației.

„Vineri dimineață, locuitorii din Bartolomeu au constatat că stația de asfalt a Finco Drum a început să funcționeze, după ce în data de 8 iunie și-a încetat activitatea deoarece nu mai deține autorizațiile necesare pentru a produce asfalt la acea locație. Un inspector al Compartimentului de Protecția Mediului din cadrul Primăriei Brașov a verificat, în jurul orei 6:45, această situație și a sesizat Garda de Mediu. Răspunsul telefonic al instituției a fost că Garda de Mediu a fost înștiințată în prealabil de către cei de la Finco Drum că vor funcționa temporar și vor produce asfalt pentru efectuarea unor teste necesare relocării”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Comisarii Gărzii de Mediu s-au deplasat pentru cercetări. „Din primele informații, agentul economic se află în proces de relocare a echipamentului și de vânzare a acestuia și pentru acest motiv a fost necesară efectuarea unor operațiuni. Concluziile controlului vor fi trase după ce se va termina analiza întregii situații”, precizat comisarul șef Mircea Parachiv, șeful Gărzii de Mediu Brașov.

Municipalitatea obținuse în instanță închiderea stației din Bartolomeu, însă pandemia a făcut ca autorizația de funcționare a acesteia să fie prelungită automat până în 8 iunie 2022. La acea dată, stația a fost oprită, însă în dimineața zilei de vineri, 7 octombrie 2022, a pornit din nou.

Primăria spune, însă, că nimic nu poate justifica funcționarea fără autorizație a stației, mai ales că societatea a atacat în instanță decizia municipalității de a nu mai permite derularea activității societății, iar două instanțe au respins această cerere.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite