Spitalul de Copii din Brașov, oprit vizitatorilor. Câți dintre copiii cu gripă sunt și internați

0
Publicat:

Mai puțin de 6 procente din copiii cu gripă care ajung la Spitalul de Copii Brașov sunt și internați. Numărul mare de cazuri a dus la oprirea accesului vizitatorilor

Mai puțin de 6% din copiii cu gripă care vin la spital necesită internare FOTO Ioan Buciumar
Mai puțin de 6% din copiii cu gripă care vin la spital necesită internare FOTO Ioan Buciumar

Tot mai mulți părinți se prezintă la Spitalul de Copii cu micuți care au gripă sau viroze respiratorii. În ultima săptămână s-au prezentat la spital 89 de copii cu gripă, dintre care 5 au necesitat internare. În cazul virozelor au venit 37 de pacienți, dintre care 4 au fost internați, iar cu pneumonie au fost internați 15 copii din cei 51 care au venit la spital.

Din cauza creșterii numărului de pacienți cu viroze, am instituit suspendarea vizitelor pe toate secțiile pentru că, odată intrat în spital, comunicarea cu alte saloane și alte secții impune niște riscuri, precum și purtarea măștii. Tot personalul poartă masca, tot aparținătorii și cei care se internează cu copii trebuie să poarte mască”, a anunțat dr. Marcel Albean, purtător de cuvânt Spitalul de Copii.

Deoarece numărul celor care ajung la spital este mult mai mare decât al celor care necesită internare, medicii au câteva sfaturi pentru părinți.

Sfatul nostru este să țină legătura la primele semne cu medicul de familie, să izoleze copilul și să nu-l mai ducă în colectivitate, să încerce să ajungă la medicul de familie, să primească primele indicații, iar cele care sunt grave, cu febră peste 38 și necesită terapie de urgență, să vină la spital. Dar să nu aglomerăm urgența cu cazuri care pot fi tratate acasă, în primul rând, pentru că aglomerează și în aglomerație se pot transmite și la alți pacienți”, a mai spus medicul brașovean.

Cel puțin deocamdată, Spitalul de Copii este singura unitate medicală în care s-au sistat vizitele aparținătorilor. Situația de aici este una specială, deoarece, de cele mai multe ori, bolnavii nu sunt singuri, ci însoțiți de mamele lor. Dacă numărul de viroze va crește, nu este, însă, exclus ca și în alte spitale să se limiteze accesul vizitatorilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite