Spectacol culinar la Făgăraş – Junior Şenchea Chef
0
Chiar dacă sunt doar în clasa a IX-a, „bobocii” de la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea“ din Făgăraş – clasa de şcoală profesională – sunt adevăraţi bucătari. Au dovedit acest lucru astăzi, 15 mai 2015, când au participat la a III-a ediţie a concursului de bucătari intitulat „Junior Şenchea Chef“.
La confruntarea gastronomică au participat cinci echipe, fiecare echipă având în componenţă cinci membri din clasa a IX-a si un master din clasa a X-a. „Bobocii”, „Ursuleţii”, „Mămăruţele”, „Tigrii” şi „Maeştrii” s-au întrecut pentru a demonstra juriului cine este mai priceput.
În doar o oră, micii bucătari au trebuit să prepare două feluri de mâncare, lucru deloc greu, după cum au susţinut concurenţii.
„Nu ni s-a părut deloc greu pentru că ne-am pregătit din timp. Am pregătit două feluri de mâncare, o salată şi un fel principal, sperăm că au fost pe placul juriului“, „Ne place mult să gătim, altfel nu ne-am fi înscris în acest concurs“, au spus tinerii. Echipele au avut de pregătit o salată la alegere si un fel principal impus, respectiv piept de curcan cu sos gorgonzola.
Este pentru a treia oară când se organizează un astfel de concurs la acest liceu făgărăşean, iar reuşita a fost pe măsură. Totul a pornit de la un elev, care a urmărit cu interes concursul MasterChef. De aici a început toată povestea acum trei ani. Organizatorii sunt foarte mulţumiţi de rezultate.
„Este vorba despre o competiţie culinară care se desfăşoară la noi în şcoală cu elevii clasei a IX-a. Ei au avut de pregătit două preparate, un aperitiv şi un fel principal. Bineînţeles, sunt şi premii pentru cei mai buni. Premiul I constă într-un tunică de bucătar pentru fiecare membru al echipei, pentru premiul II câte un set de cuţite şi pentru premiul III elevii vor primi câte un şorţ personalizat “, a spus Aurel Paler, directorul Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea.
junior chef fagaras„Noi suntem un liceu tehnologic, o parte din ore se desfăşoară la agenţii economici. Iar acţiunea de astăzi denotă buna colaborare pe care o avem cu agenţii economici. Sperăm că şi în anii viitori acest concurs să se desfăşoare la noi în şcoală şi să ajungem la nivelul de concurs naţional“, a spus Ioana Borcoman, profesor coordonator.
Juriul desemnat în a alege cele mai frumoase preparate a avut o misiune destul de grea. „Noi ne uităm la modul în care învaţă să-şi pregătească preparatele. Mi se pare o idee extraordinară să încerci să îi stimulezi pe tinerii din ziua de astăzi să mănânce sănătos, să-şi prepare singuri mâncărurile“, ne-a declarat Adrian Neag, membru al juriului şi reprezentant al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Ţării Făgăraşului, unul dintre sponsorii acestui concurs.