Spectacol culinar la Făgăraş – Junior Şenchea Chef

0
Publicat:
Ultima actualizare:
brasov

Chiar dacă sunt doar în clasa a IX-a, „bobocii” de la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea“ din Făgăraş – clasa de şcoală profesională – sunt adevăraţi bucătari. Au dovedit acest lucru astăzi, 15 mai 2015, când au participat la a III-a ediţie a  concursului de bucătari intitulat „Junior Şenchea Chef“.

La confruntarea gastronomică au participat cinci echipe, fiecare echipă având în componenţă cinci membri din clasa a IX-a si un master din clasa a X-a. „Bobocii”, „Ursuleţii”, „Mămăruţele”, „Tigrii” şi „Maeştrii” s-au întrecut pentru a demonstra juriului cine este mai priceput.

În doar o oră, micii bucătari au trebuit să prepare două feluri de mâncare, lucru deloc greu, după cum au susţinut concurenţii.

„Nu ni s-a părut deloc greu pentru că ne-am pregătit din timp. Am pregătit două feluri de mâncare, o salată şi un fel principal, sperăm că au fost pe placul juriului“, „Ne place mult să gătim, altfel nu ne-am fi înscris în acest concurs“, au spus tinerii. Echipele au avut de pregătit o salată la alegere si un fel principal impus, respectiv piept de curcan cu sos gorgonzola.

Este pentru a treia oară când se organizează un astfel de concurs la acest liceu făgărăşean, iar reuşita a fost pe măsură. Totul a pornit de la un elev, care a urmărit cu interes concursul MasterChef. De aici a început toată povestea acum trei ani. Organizatorii sunt foarte mulţumiţi de rezultate.

„Este vorba despre o competiţie culinară care se desfăşoară la noi în şcoală cu elevii clasei a IX-a. Ei au avut de pregătit două preparate, un aperitiv şi un fel principal. Bineînţeles, sunt şi premii pentru cei mai buni. Premiul I constă într-un tunică de bucătar pentru fiecare membru al echipei, pentru premiul II câte un set de cuţite şi pentru premiul III elevii vor primi câte un şorţ personalizat “, a spus Aurel Paler, directorul Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea.

junior chef fagaras„Noi suntem un liceu tehnologic, o parte din ore se desfăşoară la agenţii economici. Iar acţiunea de astăzi denotă buna colaborare pe care o avem cu agenţii economici. Sperăm că şi în anii viitori acest concurs să se desfăşoare la noi în şcoală şi să ajungem la nivelul de concurs naţional“, a spus Ioana Borcoman, profesor coordonator.

Juriul desemnat în a alege cele mai frumoase preparate a avut o misiune destul de grea. „Noi ne uităm la modul în care învaţă să-şi pregătească preparatele. Mi se pare o idee extraordinară să încerci să îi stimulezi pe tinerii din ziua de astăzi să mănânce sănătos, să-şi prepare singuri mâncărurile“, ne-a declarat Adrian Neag, membru al juriului şi reprezentant al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Ţării Făgăraşului, unul dintre sponsorii acestui concurs.

Braşov

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite