Se schiază pe pârtiile de altitudine din Poiana Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răcirea vremii din ultimele zile a adus o veste bună pentru amatorii de schi. Pârtiile de altitudine din Poiana Braşov sunt deschise în acest weekend.

Se va putea schia în acest weekend pe pârtiile Drumul Roşu, Kanzel şi Lupului, în partea superioară a Masivului Postăvaru din Poiana Braşov. Stratul de zăpadă este de 30-40 de centrimetri, iar părtiile sunt îngheţate. În partea inferioară a Masivului nu este zăpadă astfel că pârtiile sunt închise. Meteorologii anunţă vreme bună în weekend, chiar dacă va fi puţin mai rece. Tempetaturile vor fi negative în zonele înalte între -8 şi -4 grade Clesius.

Cele trei pârtii care sunt deschise în acest weekend sunt de dificultate medie şi nu sunt recomandate începătorilor. Dacă puteţi pentru prima dată schiurile în picioare ar fi bine să nu vă aventuraţi cel puţin pe pârtiile Kanzel şi Lupului. Puteţi încerca pe Drumul Roşu în zonele unde pârtia este mai lină.

Drumul Roşu este cea mai lungă pârtie din România şi are 5,3 kilometri lungime. Este ideală atât pentru amatorii de schi cât şi pentru snowboard. Pârtia Lupului are 2,62 kilometri lungime, iar pârtia Kanzel are 800 de metri. Ambele sunt ideale pentru schiori, dar mai puţin pentru snowboard.

Schiorii au la dispoziţie telegondola şi telescaunul Ruia pentru a ajunge în partea superioară a Masivului Postăvaru. Biletul pentru urcare/coborâre cu telecabina sau telegondola este de 20 lei/călătorie pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, iar un bilet cu o urcare şi o coborâre este 35 de lei pentru adulţi şi 17 lei pentru copii.

În cazul cartelelor de acces, acestea vor putea fi achiziţionate şi/sau încărcate cu 6 până la 240 de puncte. Şase puncte costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei petru copii. Preţul scade dacă încărcaţi cu un număr cât mai mare de puncte. Pentru teleschiul Ruia se taxează câte 2 puncte la fiecare urcare.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite