Se reduce viteza la Braşov, iar înainte de trecerile de pietoni vor fi limitatoare de viteză. Unele zebre vor fi semaforizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsurile de siguranţă au fost luate de Comisia de Circulaţie după ce anul acesta au murit deja 4 oameni loviţi pe trecerile de pietoni. Ultima victimă a fost o fată de 16 ani, iar tragedia a generat şi o petiţie online.

Cele mai grave accidente din Braşov se produc pe trecerile de pietoni. Patru persoaen au murit anul acesta, alte câteva zeci au fost rănite, iar peste 500 de şoferi care nu au oprit la trecere au rămas fără permis. Ultima tragedie s-a produs vineri seara când o fată de 16 ani de fost ucisă pe o trecere de pietoni de pe Calea Bucureşti. Revoltaţi mai mulţi braşoveni au iniţiat o petiţie care a fost semnată de mii de persoane. Imediat au apărut şi noi măsuri de siguranţă.

Viteza la Braşov va fi redusă cu 10 km  pe oră. Astfel, în 30 de zile, se va circula cu maxim 60 de kilometri pe oră pe arterele de la intrarea în oraş, iar în municipiu se revine la viteza maximă de 50 de kilometri pe oră. De asemenea se vor monta încă 32 de limitatoare de viteză a trecerile de pietoni. Poliţiştii iau în calcul şi montarea unor panouri reflectorizante mai puternice care să avertizeze şoferii atunci când se apropie o trecere de pietoni. De asemenea trecerea de pietoni de la intersecţia străzilor Soarelui cu Calea Bucureşti, locul unde o elevă de 16 ani şi-a ăpierdut vineri viaţa, va fi desfinţată. Pe această trecerea de pietoni un alt braşovean a murit anul acesta.

De asemenea la o altă trecere de pietoni de pe Calea Bucureşti, cea de la Metro unde în ianuatie a murit un om se va monta un semafor cu buton. Toate trecerile de pietoni de pe Calea Bucureşti vor avea limitatore de viteză. La trecerea de la intersecţia cu strada Berzei (Parcul Someşul)  va fi montat un semafor cu temporizator.

Semafoare la unele treceri de pietoni

Pe bulevardul Saturn va fi desfiinţată trecerea de pietoni de dinainte de intrarea spre Aleea Minerva, iar staţia RAT va fi mutată pe vechiul amplasament. La următoarea trecere, de la intersecţia cu strada Cometei, va fi montat un semafor cu temporizator. Pe strada Zizinului vor fi montate noi limitatoare la trecerile de la Tipografie şi de la Lidl. Limitatoare vor fi instalate şi pe Bulevardul Alexandru Vlahuţă, primul după giratoriul de la Gemenii, iar următorul la cea de dinainte de intersecţia cu strada Hărmanului. Pe strada Hărmanului vor fi instalate două noi semafoare cu buton, primul la trecerea din zona IUS, iar cel de-al doilea după pasajul spre Triaj, în zona Lukoil. Pe Bulevardul Victoriei, la Piaţa Dacia spre Rapid va fi instalat tot un semafor cu buton, iar la următoarea trecere de pe bulevard vor fi puse limitatoare. Un alt semafor va fi instalat în Tractorul la trecerea de pietoni de la intersecţia străzilor 13 Decembrie cu Turnului. La Complexul Bartolomeu, va fi desfiinţată trecerea dinspre linii spre complex, iar cea de la intersecţia cu strada Pictor Andreescu va fi mutată mai aproape de giratoriu, scrie bzb.ro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite